Pui cu Mazare

Complexitate
redusa
Pui cu Mazare

Ingrediente

  • 1 bucata pui (circa 1kg - 1 3 kg )
  • 400 gr mazare verde (eu am folosit congelata)
  • 300 gr ciuperci champignon (sau ciuperci de la conserva)
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 crenguta busuioc proaspat (eu am folosit 1 lingurita busuioc uscat)
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Sa vedem ce avem de facut ... In primul rand portionam puiul, il condimentam cu sare si piper si il lasam sa stea asa pentru circa 20 minute. In acest timp curatam ciupercile, le spalam si le taiem fasii. Patrunjelul verde il tocam marunt, la fel procedam si cu busuiocul proaspat daca avem.

Uleiul il punem sa se infierbante si prajim pe el bucatile de pui, adaugam langapuiutul rumenit ciupercile taiate si mazarea lasand sa se caleasca impreuna cam 2-3 minute apoi turnam apa, cat sa acopere carnita (ca mancarica aceasta sa fie mai gustoasa as recomanda ca in loc de apa sa folositi supa de carne ) si lasam sa fiarba la foc domol acoperit pana carnea se inmoaie.

Adaugam la sfarsit patrunjelul tocat si busuiocul, presaram totul cu 2 linguri faina si lasam sa dea 1 clocot sau 2.

Se servete cu orez sau cu paste fainoase.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici