Pui chinezesc ( easy make-at-home chinese chicken)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui chinezesc ( easy make-at-home chinese chicken)

Ingrediente

  • 3 linguri de suc de portocale( eu am pus 5)
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri apa( am pus 3)
  • 3/4 lingurita amidon alimentar( sau faina)
  • 1/4 lingurita praf de usturoi( eu am pus un catel zdrobit bine de tot)
  • 2 morcovi taiati felii
  • 300 gr broccoli si conopida ( eu nu am avut conopida , am pus doar broccoli)
  • 2 linguri ulei( reteta zice canola oil)
  • 370-400 gr carne de pui( eu am pus porc dar e mult mai bun cu pui)
  • orez cam o jumatate de cana nefiert

Mod de preparare

Pentru sos, se amesteca impreuna sucul de portocale,sosul de soia,apa, amidonul alimentar si usturoiul. Se lasa deoparte.

Se spreiaza cu ulei o tigaie mare ( sau wok). Se pun morcovii taiati felii si se prajesc la foc potrivit , amestecand mereu , circa 2 minute, se adauga apoi broccoli si conopida ( se poate doar una din cele doua) si se amesteca in continuare pentru inca 3-4 minute. Se scot din tava pe o farfurie si se lasa pe masa.

Se pune in aceasi tigaie( wok) uleiul ( cele 2 linguri) si carnea de pui care a fost taiata in prealabil , in bucatele mici. Se prajeste puiul circa 5 minute , amestecand mereu ( sau se tine pe foc pana este gata in interior) Se impinge carnea lateral in tigaie, se pune langa ea sosul pregatit si se amesteca de cateva ori si se adauga apoi legumele prajite si carnea si se amesteca toate. Se serveste peste orezul fiert si fierbinte
Eu de regula pun orezul la oala speciala de orez chiar inainte de a ma apuca de mancare. Pana termin cu legumele este fiert si orezul ( jumate de ora cu ochii pe,ceas) Din cantitatea asta ies 4 portii

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca