Pentru sos, se amesteca impreuna sucul de portocale,sosul de soia,apa, amidonul alimentar si usturoiul. Se lasa deoparte.
Se spreiaza cu ulei o tigaie mare ( sau wok). Se pun morcovii taiati felii si se prajesc la foc potrivit , amestecand mereu , circa 2 minute, se adauga apoi broccoli si conopida ( se poate doar una din cele doua) si se amesteca in continuare pentru inca 3-4 minute. Se scot din tava pe o farfurie si se lasa pe masa.
Se pune in aceasi tigaie( wok) uleiul ( cele 2 linguri) si carnea de pui care a fost taiata in prealabil , in bucatele mici. Se prajeste puiul circa 5 minute , amestecand mereu ( sau se tine pe foc pana este gata in interior) Se impinge carnea lateral in tigaie, se pune langa ea sosul pregatit si se amesteca de cateva ori si se adauga apoi legumele prajite si carnea si se amesteca toate. Se serveste peste orezul fiert si fierbinte
Eu de regula pun orezul la oala speciala de orez chiar inainte de a ma apuca de mancare. Pana termin cu legumele este fiert si orezul ( jumate de ora cu ochii pe,ceas) Din cantitatea asta ies 4 portii
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii