PreaMancare Ceheasca I

Complexitate
redusa
PreaMancare Ceheasca I

Ingrediente

  • FRIPTURA DE PUI si/sau RATZA
  • cu RULOURI DE PAINE
  • Copane de pui sau ratza
  • Glazura pt ele (miere + condimente de care doriti)
  • 200 gr crutoane
  • 3-4 ciuperci calite in unt
  • 1/2 ardei rosu
  • Frunze de patrunjel
  • 2 oua
  • O farfuriuta de faina
  • 1/4 cana de supa de pui sau apa
  • Sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Saram si piperam copanele de pasare; le lasam deoparte sa se invete minte.

Pregatim crutoanele in acest timp si le dam la rumenit. Taiem cubulete ciupercile si ardeiul rosu si le sotam in putin unt si ulei. Tocam frunzele de patrunjel.

Ochim un bol care sa le cuprinda pe toate cele de mai sus si amestecam usurel; batem doua oua ca pt omleta, le incorporam, completam cu putina faina si zeama de pui ca sa lege toata compozitia si turnam totul pe folie de aluminiu sau intr-o bucata de tifon (va spun sincer ca mie mi-a iesit mai bine in tifon decat in folie) si-o rulam, o sigilam bine la capete.

Sper sa aveti deja pe foc un vas cu apa sarata in clocot, daca nu, puneti-l acum ca deja stiti ce marime are ruloul, ca sa incapa in el si lasati-l la fiert 20 - 30 min.

Acu ne intoarcem la copane, le glazuram cum ne place, le ungem bine cu ce ulei dorim si le punem in cuptorul preincalzit, intorcandu-le pe dos la jumatatea coacerii.

Scoatem de-acum roloul, lasam sa se raceasca si-l despachetam. Este mult mai "feliabil" a doua zi, dupa ce sta o noapte in frigider, dar merge si la botu'calului. . .

Unde am mancat eu mancarea asta se serveau toate impreuna: jambonul, fripturile si ruloul.
Voi faceti cum credeti de cuviinta si cum o cere momentul.

Am scris reteta pt uz general, dar eu am facut-o acum, vara, la cuptorul CH (iarna o fac la cuptorul clasic)

Spor la treaba in caz ca indrazniti si pofta buna daca ati indraznit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Prajitura cu miere si multa frisca
5
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Ursuleti cu aroma de vanilie
Bucataras.RO

Ursuleti cu aroma de vanilie

Meniu copii Mi-am cumparat o forma tare draguta si am zis sa vad ce pot face cu ajutorul ei. Pot sa va spun ca trebuie sa...

Ursuleti cu aroma de vanilie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala