PreaMancare Ceheasca I

Complexitate
redusa
PreaMancare Ceheasca I

Ingrediente

  • FRIPTURA DE PUI si/sau RATZA
  • cu RULOURI DE PAINE
  • Copane de pui sau ratza
  • Glazura pt ele (miere + condimente de care doriti)
  • 200 gr crutoane
  • 3-4 ciuperci calite in unt
  • 1/2 ardei rosu
  • Frunze de patrunjel
  • 2 oua
  • O farfuriuta de faina
  • 1/4 cana de supa de pui sau apa
  • Sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Saram si piperam copanele de pasare; le lasam deoparte sa se invete minte.

Pregatim crutoanele in acest timp si le dam la rumenit. Taiem cubulete ciupercile si ardeiul rosu si le sotam in putin unt si ulei. Tocam frunzele de patrunjel.

Ochim un bol care sa le cuprinda pe toate cele de mai sus si amestecam usurel; batem doua oua ca pt omleta, le incorporam, completam cu putina faina si zeama de pui ca sa lege toata compozitia si turnam totul pe folie de aluminiu sau intr-o bucata de tifon (va spun sincer ca mie mi-a iesit mai bine in tifon decat in folie) si-o rulam, o sigilam bine la capete.

Sper sa aveti deja pe foc un vas cu apa sarata in clocot, daca nu, puneti-l acum ca deja stiti ce marime are ruloul, ca sa incapa in el si lasati-l la fiert 20 - 30 min.

Acu ne intoarcem la copane, le glazuram cum ne place, le ungem bine cu ce ulei dorim si le punem in cuptorul preincalzit, intorcandu-le pe dos la jumatatea coacerii.

Scoatem de-acum roloul, lasam sa se raceasca si-l despachetam. Este mult mai "feliabil" a doua zi, dupa ce sta o noapte in frigider, dar merge si la botu'calului. . .

Unde am mancat eu mancarea asta se serveau toate impreuna: jambonul, fripturile si ruloul.
Voi faceti cum credeti de cuviinta si cum o cere momentul.

Am scris reteta pt uz general, dar eu am facut-o acum, vara, la cuptorul CH (iarna o fac la cuptorul clasic)

Spor la treaba in caz ca indrazniti si pofta buna daca ati indraznit!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca