PreaMancare Ceheasca I

Complexitate
redusa
PreaMancare Ceheasca I

Ingrediente

  • FRIPTURA DE PUI si/sau RATZA
  • cu RULOURI DE PAINE
  • Copane de pui sau ratza
  • Glazura pt ele (miere + condimente de care doriti)
  • 200 gr crutoane
  • 3-4 ciuperci calite in unt
  • 1/2 ardei rosu
  • Frunze de patrunjel
  • 2 oua
  • O farfuriuta de faina
  • 1/4 cana de supa de pui sau apa
  • Sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Saram si piperam copanele de pasare; le lasam deoparte sa se invete minte.

Pregatim crutoanele in acest timp si le dam la rumenit. Taiem cubulete ciupercile si ardeiul rosu si le sotam in putin unt si ulei. Tocam frunzele de patrunjel.

Ochim un bol care sa le cuprinda pe toate cele de mai sus si amestecam usurel; batem doua oua ca pt omleta, le incorporam, completam cu putina faina si zeama de pui ca sa lege toata compozitia si turnam totul pe folie de aluminiu sau intr-o bucata de tifon (va spun sincer ca mie mi-a iesit mai bine in tifon decat in folie) si-o rulam, o sigilam bine la capete.

Sper sa aveti deja pe foc un vas cu apa sarata in clocot, daca nu, puneti-l acum ca deja stiti ce marime are ruloul, ca sa incapa in el si lasati-l la fiert 20 - 30 min.

Acu ne intoarcem la copane, le glazuram cum ne place, le ungem bine cu ce ulei dorim si le punem in cuptorul preincalzit, intorcandu-le pe dos la jumatatea coacerii.

Scoatem de-acum roloul, lasam sa se raceasca si-l despachetam. Este mult mai "feliabil" a doua zi, dupa ce sta o noapte in frigider, dar merge si la botu'calului. . .

Unde am mancat eu mancarea asta se serveau toate impreuna: jambonul, fripturile si ruloul.
Voi faceti cum credeti de cuviinta si cum o cere momentul.

Am scris reteta pt uz general, dar eu am facut-o acum, vara, la cuptorul CH (iarna o fac la cuptorul clasic)

Spor la treaba in caz ca indrazniti si pofta buna daca ati indraznit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit