Praz umplut cu tocatura de carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Praz umplut cu tocatura de carne

Ingrediente

  • - 2 legaturi de praz mai gros
  • - 300 gr carne tocata
  • - 80 gr orez
  • - 1 ou
  • - 1-2 cepe
  • - 2 linguri legume deshidratate
  • - 1 lingura frunze de cimbru uscate
  • - 2-3 linguri pasta de tomate
  • - 200 ml vin alb demidulce
  • - 200 ml apa
  • - 1 lingurita piper macinat
  • - 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate.

Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri).

Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul.

Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului.

Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin.

Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.


Se serveste cald sau rece cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc