Porc Sichuan

Complexitate
redusa
Porc Sichuan

Ingrediente

  • -300g carne de porc, taiata feliute
  • -1/2 ardei rosu
  • -1/2 ardei gaben
  • -2 catei de usturoi
  • -3 ardeii iuti
  • -3 linguri de sos de soia
  • -3 linguri de amidon de porumb
  • -2 felii de ghimbir proaspat
  • -4 linguri ulei de arahide
  • -sare

Mod de preparare

Eu am folosit ceafa de porc, asadar am pus-o la fiert pt 15 minute, dupa care am strecurat-o si am lasat-o la racit.

Rece, am taiat-o fasii. Peste fasiile de carne am pus 1 lingura de sos de soia, 1 lingura de amidon de porumb si putina sare. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat, pt cca 20 de minute, in frigider.

Pana carnea s-a marinat, eu am spalat si taiat fasii morcovul si ardeii.

Dupa ce carnea a stat suficient timp la marinat, am scos-o din frigider si am lasat-o deoparte, pana am curatat usutoriul si ghimbirul. Dupa care i-am taiat. Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei, usturoiul si ghimbirul. Le-am lasat sa se prajesca putin, dupa care am pus carnea si le-am mai lasat pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu. Dupa am stins focul si m-am ocupat de legume.

Asadar, intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei. Pana a inceput sa sfaraie, am spalat, scos semintele din ardeii iuti (ca sa nu fie foarte, foarte iuti), i-am taiat si i-am pus in ulei. i-am lasat sa se prajesca o idee, dupa care am pus morcovii taiati fasii. Dupa am pus ardeiul rosu si ardeiul galben.

Le-am lasat la calit, cateva minute, dupa care am pus carnea peste ele. Le-am amestecat si le-am lasat sa se prajesca impreuna, pana am pregatit 2 linguri de amidon de porumb cu 2 linguri de sos de soia si putina apa. Dupa ce sosul a fost pregatit l-am arunact peste carne si legume.

Am mai lasat, legumele si carnea, la foc, pana sosul s-a ingrosat.

Pofta mare.
Puteti servii, aceasta carne, cu orez sau paste de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia