Porc Sichuan

Complexitate
redusa
Porc Sichuan

Ingrediente

  • -300g carne de porc, taiata feliute
  • -1/2 ardei rosu
  • -1/2 ardei gaben
  • -2 catei de usturoi
  • -3 ardeii iuti
  • -3 linguri de sos de soia
  • -3 linguri de amidon de porumb
  • -2 felii de ghimbir proaspat
  • -4 linguri ulei de arahide
  • -sare

Mod de preparare

Eu am folosit ceafa de porc, asadar am pus-o la fiert pt 15 minute, dupa care am strecurat-o si am lasat-o la racit.

Rece, am taiat-o fasii. Peste fasiile de carne am pus 1 lingura de sos de soia, 1 lingura de amidon de porumb si putina sare. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat, pt cca 20 de minute, in frigider.

Pana carnea s-a marinat, eu am spalat si taiat fasii morcovul si ardeii.

Dupa ce carnea a stat suficient timp la marinat, am scos-o din frigider si am lasat-o deoparte, pana am curatat usutoriul si ghimbirul. Dupa care i-am taiat. Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei, usturoiul si ghimbirul. Le-am lasat sa se prajesca putin, dupa care am pus carnea si le-am mai lasat pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu. Dupa am stins focul si m-am ocupat de legume.

Asadar, intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei. Pana a inceput sa sfaraie, am spalat, scos semintele din ardeii iuti (ca sa nu fie foarte, foarte iuti), i-am taiat si i-am pus in ulei. i-am lasat sa se prajesca o idee, dupa care am pus morcovii taiati fasii. Dupa am pus ardeiul rosu si ardeiul galben.

Le-am lasat la calit, cateva minute, dupa care am pus carnea peste ele. Le-am amestecat si le-am lasat sa se prajesca impreuna, pana am pregatit 2 linguri de amidon de porumb cu 2 linguri de sos de soia si putina apa. Dupa ce sosul a fost pregatit l-am arunact peste carne si legume.

Am mai lasat, legumele si carnea, la foc, pana sosul s-a ingrosat.

Pofta mare.
Puteti servii, aceasta carne, cu orez sau paste de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

Unii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai...

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala