Porc in stil Italian

Complexitate
medie
Porc in stil Italian

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 8 bucati de coasta de porc (sau pulpa)
  • 1ceapa mare taiata marunt
  • 2 morcovi taiati cubucuri
  • 1telina mijlocie taiata cuburi
  • 6 catei de usturoi razuiti
  • 4 linguri de faina
  • 300ml vin rosu
  • 300 ml apa in care s-a dizolvat un cub knor
  • 100ml bullion
  • Cimbru, sare piper, patrunjel verde

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 4 sau 180 grade C.
Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si prajiti bucatile de carne timp de 4 min dupa care le puneti intr-un vas termorezistent.

Adaugati in tigaie uleiul ramas , ceapa, morcovii, telina si ½ din usturoi si le caliti amestecand , pana devin aurii.Pastrati restul de usturoi intr-o farfurie acoperita cu folie.

Puneti faina si amestecati, adaugati vinul, apa si bulionul, aduceti la temperature de fierbere, dupa care puneti sare , piper, cimbru dupa gust si rasturnati peste carne. Acoperiti vasul cu carne cu un capac sau folie de aluminiu, se pune la cuptor pt 60-70 de min( va mai uitati la ea).

Aproape de final adaugati restul de usturoi si patrunjelul.
Serviti cu garnitura de orez sau dovlecei piperati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate