Placinta traditionala cu carne tocata de porc

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinta traditionala cu carne tocata de porc

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 grame făină albă tip 550
  • 100 grame făină integrală de grâu
  • 2linguri ulei
  • 25 grame drojdie
  • o lingura sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 Ouă
  • 220 ml apă
  • Pentru umplutura:
  • 500 grame ceafă de porc tăiată cuburi
  • 500 grame pulpa de porc tăiată cuburi
  • 5 fire ceapă verde tocată
  • 140 grame ardei capia copt tocat mărunt
  • 4 căței usturoi striviti
  • câte o linguriță boia dulce, boia afumată, chimen, piper, sare, ierburi de Provence, dulceață de ardei iute
  • 2 foi dafin
  • 4 linguri ketchup de casă
  • nucsoara măcinată
  • 2 linguri ierburi proaspete sau congelate precum busuioc, cimbru,pătrunjel
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri ulei
  • 65 grame frunze spanac tocate
  • 150 grame emmenthaler tocat cubulete

Mod de preparare

Pentru aluat, se toarnă intr-un vas mare 150 ml apă rece, se adaugă sarea, o linguriță zahăr, uleiul, un ou batut, apoi făina.
Separat, se dizolvă drojdia în 70 ml apă călduță cu o linguriță zahăr, se lasă la dospit până face spumă. Se amestecă cu făina și celelalte ingrediente. Se frământă totul și se lasă la dospit o oră jumate.
Între timp, se pregateste umplutura.
Se încinge untura cu uleiul, se caleste 5 minute ceapa verde, până devine sticloasă, se adaugă usturoiul, se lasă câteva secunde, apoi condimentele uscate cu puțină apă, se calesc câteva secunde, ardeiul copt, carnea în prealabil tocată la robot , ierburile proaspete, ketchup-ul, se amestecă din când în cand, se fierbe totul acoperit 25 de minute, până scade apa lăsată de carne și aceasta își schimbă culoarea, se adaugă frunzele de spanac tocate rustic în ultimele 5 minute, apoi cascavalul, se rade puțină nucsoara, se mai sareaza, pipereaza după gust.
Se lasă la răcit.
Aluatul dospit se împarte în două părți egale, se întind două foi rotunde, se decupează cu ajutorul unui șablon imprimat harta Romaniei, se așază umplutura pe o foaie, lasand puțin libere marginile aluatului, se suprapune cealaltă foaie, se sudeaza marginile în așa fel încât să semene cu harta țării noastre.
Plăcinta se unge cu ou batut cu puțină sare, iar cu aluatul rămas se fac diverse flori, frunze, se decupează cu forme de litere " România", se așază pe plăcintă , se unge din nou cu ou, se presară seminte diverse.
Plăcinta se coace la 185 grade C, cuptor pe gaz, un interval de 40 de minute.
Este foarte gustoasă!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos