Pentru aluat, se toarnă intr-un vas mare 150 ml apă rece, se adaugă sarea, o linguriță zahăr, uleiul, un ou batut, apoi făina.
Separat, se dizolvă drojdia în 70 ml apă călduță cu o linguriță zahăr, se lasă la dospit până face spumă. Se amestecă cu făina și celelalte ingrediente. Se frământă totul și se lasă la dospit o oră jumate.
Între timp, se pregateste umplutura.
Se încinge untura cu uleiul, se caleste 5 minute ceapa verde, până devine sticloasă, se adaugă usturoiul, se lasă câteva secunde, apoi condimentele uscate cu puțină apă, se calesc câteva secunde, ardeiul copt, carnea în prealabil tocată la robot , ierburile proaspete, ketchup-ul, se amestecă din când în cand, se fierbe totul acoperit 25 de minute, până scade apa lăsată de carne și aceasta își schimbă culoarea, se adaugă frunzele de spanac tocate rustic în ultimele 5 minute, apoi cascavalul, se rade puțină nucsoara, se mai sareaza, pipereaza după gust.
Se lasă la răcit.
Aluatul dospit se împarte în două părți egale, se întind două foi rotunde, se decupează cu ajutorul unui șablon imprimat harta Romaniei, se așază umplutura pe o foaie, lasand puțin libere marginile aluatului, se suprapune cealaltă foaie, se sudeaza marginile în așa fel încât să semene cu harta țării noastre.
Plăcinta se unge cu ou batut cu puțină sare, iar cu aluatul rămas se fac diverse flori, frunze, se decupează cu forme de litere " România", se așază pe plăcintă , se unge din nou cu ou, se presară seminte diverse.
Plăcinta se coace la 185 grade C, cuptor pe gaz, un interval de 40 de minute.
Este foarte gustoasă!
Poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii