Placinta traditionala cu carne tocata de porc

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinta traditionala cu carne tocata de porc

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 grame făină albă tip 550
  • 100 grame făină integrală de grâu
  • 2linguri ulei
  • 25 grame drojdie
  • o lingura sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 Ouă
  • 220 ml apă
  • Pentru umplutura:
  • 500 grame ceafă de porc tăiată cuburi
  • 500 grame pulpa de porc tăiată cuburi
  • 5 fire ceapă verde tocată
  • 140 grame ardei capia copt tocat mărunt
  • 4 căței usturoi striviti
  • câte o linguriță boia dulce, boia afumată, chimen, piper, sare, ierburi de Provence, dulceață de ardei iute
  • 2 foi dafin
  • 4 linguri ketchup de casă
  • nucsoara măcinată
  • 2 linguri ierburi proaspete sau congelate precum busuioc, cimbru,pătrunjel
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri ulei
  • 65 grame frunze spanac tocate
  • 150 grame emmenthaler tocat cubulete

Mod de preparare

Pentru aluat, se toarnă intr-un vas mare 150 ml apă rece, se adaugă sarea, o linguriță zahăr, uleiul, un ou batut, apoi făina.
Separat, se dizolvă drojdia în 70 ml apă călduță cu o linguriță zahăr, se lasă la dospit până face spumă. Se amestecă cu făina și celelalte ingrediente. Se frământă totul și se lasă la dospit o oră jumate.
Între timp, se pregateste umplutura.
Se încinge untura cu uleiul, se caleste 5 minute ceapa verde, până devine sticloasă, se adaugă usturoiul, se lasă câteva secunde, apoi condimentele uscate cu puțină apă, se calesc câteva secunde, ardeiul copt, carnea în prealabil tocată la robot , ierburile proaspete, ketchup-ul, se amestecă din când în cand, se fierbe totul acoperit 25 de minute, până scade apa lăsată de carne și aceasta își schimbă culoarea, se adaugă frunzele de spanac tocate rustic în ultimele 5 minute, apoi cascavalul, se rade puțină nucsoara, se mai sareaza, pipereaza după gust.
Se lasă la răcit.
Aluatul dospit se împarte în două părți egale, se întind două foi rotunde, se decupează cu ajutorul unui șablon imprimat harta Romaniei, se așază umplutura pe o foaie, lasand puțin libere marginile aluatului, se suprapune cealaltă foaie, se sudeaza marginile în așa fel încât să semene cu harta țării noastre.
Plăcinta se unge cu ou batut cu puțină sare, iar cu aluatul rămas se fac diverse flori, frunze, se decupează cu forme de litere " România", se așază pe plăcintă , se unge din nou cu ou, se presară seminte diverse.
Plăcinta se coace la 185 grade C, cuptor pe gaz, un interval de 40 de minute.
Este foarte gustoasă!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia