Placinta traditionala cu carne tocata de porc

Postat pe: 13-02-2017
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
400 grame făină albă tip 550
100 grame făină integrală de grâu
2linguri ulei
25 grame drojdie
o lingura sare
2 lingurițe zahăr
2 Ouă
220 ml apă
Pentru umplutura:
500 grame ceafă de porc tăiată cuburi
500 grame pulpa de porc tăiată cuburi
5 fire ceapă verde tocată
140 grame ardei capia copt tocat mărunt
4 căței usturoi striviti
câte o linguriță boia dulce, boia afumată, chimen, piper, sare, ierburi de Provence, dulceață de ardei iute
2 foi dafin
4 linguri ketchup de casă
nucsoara măcinată
2 linguri ierburi proaspete sau congelate precum busuioc, cimbru,pătrunjel
1 lingura untura
2 linguri ulei
65 grame frunze spanac tocate
150 grame emmenthaler tocat cubulete

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Pentru aluat, se toarnă intr-un vas mare 150 ml apă rece, se adaugă sarea, o linguriță zahăr, uleiul, un ou batut, apoi făina.
Separat, se dizolvă drojdia în 70 ml apă călduță cu o linguriță zahăr, se lasă la dospit până face spumă. Se amestecă cu făina și celelalte ingrediente. Se frământă totul și se lasă la dospit o oră jumate.
Între timp, se pregateste umplutura.
Se încinge untura cu uleiul, se caleste 5 minute ceapa verde, până devine sticloasă, se adaugă usturoiul, se lasă câteva secunde, apoi condimentele uscate cu puțină apă, se calesc câteva secunde, ardeiul copt, carnea în prealabil tocată la robot , ierburile proaspete, ketchup-ul, se amestecă din când în cand, se fierbe totul acoperit 25 de minute, până scade apa lăsată de carne și aceasta își schimbă culoarea, se adaugă frunzele de spanac tocate rustic în ultimele 5 minute, apoi cascavalul, se rade puțină nucsoara, se mai sareaza, pipereaza după gust.
Se lasă la răcit.
Aluatul dospit se împarte în două părți egale, se întind două foi rotunde, se decupează cu ajutorul unui șablon imprimat harta Romaniei, se așază umplutura pe o foaie, lasand puțin libere marginile aluatului, se suprapune cealaltă foaie, se sudeaza marginile în așa fel încât să semene cu harta țării noastre.
Plăcinta se unge cu ou batut cu puțină sare, iar cu aluatul rămas se fac diverse flori, frunze, se decupează cu forme de litere " România", se așază pe plăcintă , se unge din nou cu ou, se presară seminte diverse.
Plăcinta se coace la 185 grade C, cuptor pe gaz, un interval de 40 de minute.
Este foarte gustoasă!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta traditionala cu carne tocata de porc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta traditionala cu carne tocata de porc