Placinta traditionala cu carne tocata de porc

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinta traditionala cu carne tocata de porc

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 grame făină albă tip 550
  • 100 grame făină integrală de grâu
  • 2linguri ulei
  • 25 grame drojdie
  • o lingura sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 Ouă
  • 220 ml apă
  • Pentru umplutura:
  • 500 grame ceafă de porc tăiată cuburi
  • 500 grame pulpa de porc tăiată cuburi
  • 5 fire ceapă verde tocată
  • 140 grame ardei capia copt tocat mărunt
  • 4 căței usturoi striviti
  • câte o linguriță boia dulce, boia afumată, chimen, piper, sare, ierburi de Provence, dulceață de ardei iute
  • 2 foi dafin
  • 4 linguri ketchup de casă
  • nucsoara măcinată
  • 2 linguri ierburi proaspete sau congelate precum busuioc, cimbru,pătrunjel
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri ulei
  • 65 grame frunze spanac tocate
  • 150 grame emmenthaler tocat cubulete

Mod de preparare

Pentru aluat, se toarnă intr-un vas mare 150 ml apă rece, se adaugă sarea, o linguriță zahăr, uleiul, un ou batut, apoi făina.
Separat, se dizolvă drojdia în 70 ml apă călduță cu o linguriță zahăr, se lasă la dospit până face spumă. Se amestecă cu făina și celelalte ingrediente. Se frământă totul și se lasă la dospit o oră jumate.
Între timp, se pregateste umplutura.
Se încinge untura cu uleiul, se caleste 5 minute ceapa verde, până devine sticloasă, se adaugă usturoiul, se lasă câteva secunde, apoi condimentele uscate cu puțină apă, se calesc câteva secunde, ardeiul copt, carnea în prealabil tocată la robot , ierburile proaspete, ketchup-ul, se amestecă din când în cand, se fierbe totul acoperit 25 de minute, până scade apa lăsată de carne și aceasta își schimbă culoarea, se adaugă frunzele de spanac tocate rustic în ultimele 5 minute, apoi cascavalul, se rade puțină nucsoara, se mai sareaza, pipereaza după gust.
Se lasă la răcit.
Aluatul dospit se împarte în două părți egale, se întind două foi rotunde, se decupează cu ajutorul unui șablon imprimat harta Romaniei, se așază umplutura pe o foaie, lasand puțin libere marginile aluatului, se suprapune cealaltă foaie, se sudeaza marginile în așa fel încât să semene cu harta țării noastre.
Plăcinta se unge cu ou batut cu puțină sare, iar cu aluatul rămas se fac diverse flori, frunze, se decupează cu forme de litere " România", se așază pe plăcintă , se unge din nou cu ou, se presară seminte diverse.
Plăcinta se coace la 185 grade C, cuptor pe gaz, un interval de 40 de minute.
Este foarte gustoasă!
Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune