Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
medie
Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Ingrediente

  • 4 felii pulpă de porc,
  • 4 felii afumătură de casă,
  • 5 cartofi,
  • O mână de mazăre (eu am avut congelată),
  • Câteva ciuperci champignon proaspete,
  • 4 ouă,
  • o linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin,
  • ulei,
  • 3 pahare apă,
  • 1 pahar bere

Mod de preparare

Carnea se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură.
Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea congelată, se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă apa şi berea.
Se dă la cuptor cam 1 h şi 30 de minute la foc iute, să se rumenească.
Se scoate tava, se adaugă ouăle printre legume şi se mai dă la cuptor cam 10 minute.

Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: aprox 1h 40min
Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/platou-cu-afumatura-cartofi-oua-mazare.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece
5
Romania

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece