Foietajul il scoatem la dezghetat.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, rumenim puiul pe toate partile.
Adaugam ceapa, morcovul, le innabusim 1 minut, apoi punem cam 1 cana si jumatate cu apa.
Lasam sa dea in clocot, dam gust cu sare, piper si rozmarinul uscat.
Reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul cam pe jumatate.
Punem smanatana, amestecam si ii dam doar doua clocote.
Tragem tigaia de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca.
Acest amestec cu pui il punem intr-un vas termorezistent, eu am pus in doua vase mai potrivite.
Tocam patrunjelul, il presaram deasupra.
Punem putina faina pe masa de lucru, asezam foietajul, intindem foaia dupa dimensiunea vasului, sa acopere bine placinta.
Batem spuma oul, ungem cu un penson foietajul.
Introducem placinta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o culoare aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Cu castraveciori murati a mers de minune la noi!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii