Placinta Ciobaneasca cu Piept de Pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta Ciobaneasca cu Piept de Pui

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui
  • 2 buc ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 200 gr mazare
  • 1 pahar vin alb sec
  • 500-700 ml supa de pui
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • cimbru (sau alta iarba aromata care va place)
  • piure de carof dulce
  • 2 cartofi dulci mijlocii
  • 2 linguri unt gras
  • 4 linguri smantana pt frisca (smantana dulce)
  • 1/2 lingurita nuscoara proaspat rasa
  • 1/2 lingurita coaja de lime

Mod de preparare

Se taie pieptii de pui cubulete si se prajesc in ulei pe toate partile pana sunt aurii si nu mai lasa zeama (se pun in transe si mereu in tigaia fierbinte pentru a se carameliza repede fara a se gati prematur).

Se scot intr-o farfurie si se pun in loc ceapa taiata tot cuburi maricele, morcovii, sarea si se calesc pana devine ceapa moale si traslucenta. Se adauga usturoiul felioare, se mai caleste putin si se intoarce pieptul in tigaie;

- se amesteca paharul mare de vin cu o lingura mare de faina;
- se stinge tigaia cu amestecul de vin si faina, se pipereaza si se amesteca pana prinde forma faina si se elibereaza glutenul;

- se toarna si supa de pui si se lasa la fiert, cu capac pana morcovul este moale, semn ca si celelalte sunt fierte;
- se adauga mazarea se potriveste de ierburi aromate (cimbru) si se lasa la gatit doar din inertia caldurii tigaii groase;

Pentru piureul de cartofi dulci se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa sarata doar 10 minute;
- se scot, se scurg si se paseaza neglijent cu furculita adaugand untul, smantana, nucsoara si coaja de lime;

- se torna compozitia cu pui in vasele unse si se acopera cu piureul de cartofi;
- se pun deasupra bucatele de unt si se tin la cuptor pana fac crusta (intr-o tava mai mare fiindca pot curge pe alaturi daca focul este prea iute)
- se serveste placinta cu acrituri si nu cu muraturi.

Pofata buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie