Placinta Ciobaneasca cu Piept de Pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta Ciobaneasca cu Piept de Pui

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui
  • 2 buc ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 200 gr mazare
  • 1 pahar vin alb sec
  • 500-700 ml supa de pui
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • cimbru (sau alta iarba aromata care va place)
  • piure de carof dulce
  • 2 cartofi dulci mijlocii
  • 2 linguri unt gras
  • 4 linguri smantana pt frisca (smantana dulce)
  • 1/2 lingurita nuscoara proaspat rasa
  • 1/2 lingurita coaja de lime

Mod de preparare

Se taie pieptii de pui cubulete si se prajesc in ulei pe toate partile pana sunt aurii si nu mai lasa zeama (se pun in transe si mereu in tigaia fierbinte pentru a se carameliza repede fara a se gati prematur).

Se scot intr-o farfurie si se pun in loc ceapa taiata tot cuburi maricele, morcovii, sarea si se calesc pana devine ceapa moale si traslucenta. Se adauga usturoiul felioare, se mai caleste putin si se intoarce pieptul in tigaie;

- se amesteca paharul mare de vin cu o lingura mare de faina;
- se stinge tigaia cu amestecul de vin si faina, se pipereaza si se amesteca pana prinde forma faina si se elibereaza glutenul;

- se toarna si supa de pui si se lasa la fiert, cu capac pana morcovul este moale, semn ca si celelalte sunt fierte;
- se adauga mazarea se potriveste de ierburi aromate (cimbru) si se lasa la gatit doar din inertia caldurii tigaii groase;

Pentru piureul de cartofi dulci se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa sarata doar 10 minute;
- se scot, se scurg si se paseaza neglijent cu furculita adaugand untul, smantana, nucsoara si coaja de lime;

- se torna compozitia cu pui in vasele unse si se acopera cu piureul de cartofi;
- se pun deasupra bucatele de unt si se tin la cuptor pana fac crusta (intr-o tava mai mare fiindca pot curge pe alaturi daca focul este prea iute)
- se serveste placinta cu acrituri si nu cu muraturi.

Pofata buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa