Pizza

Complexitate
redusa
Pizza

Ingrediente

  • Pentru 5 persoane:
  • - 450 grame faina
  • - 250 ml lapte
  • - 4 linguri ulei
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 1 cub mic de drojdie
  • - 1/2 lingurita de sare
  • - 1 pahar de bullion concentrate
  • - 1/2 cutie porumb medie
  • - 80 ml ulei masline
  • - 1 borcan de ciuperci
  • - 1 ardei gras galben potrivit
  • - 1 ardei rosu potrivit
  • - 1 ardei verde potrivit
  • - 100 grame masline (eu am pus si verzi si negre)
  • - Cubulete mici de branza telemea
  • - Cascaval ras
  • - oregano
  • - busuioc
  • - cimbru
  • - salam
  • - sunca
  • - 1 ceapa

Mod de preparare

Se pun cei 80 ml ulei de masline pe foc cu paharul de bullion, oregano, cimbru si busuioc dupa gust si se lasa aproximativ 10-15 minute sa fiarba la foc mic pana se leaga un sos mai gros. Se desface drojdia cu putin lapte caldut nu fierbinte si zahar si se adauga 1-2 linguri de faina din compozitia de faina si se lasa sa dospeasca cateva minute. Se toarna acest amestec peste restul de faina si se adauga restul laptelui si uleiul la temperatura camerei. Se framanta bine.

Se lasa coca acoperita cu un prosop 30 minute la loc cald sa creasca. Se intinde coca si se aseaza in tava unsa si tapetata. Din acest aluat ies doua pizza rotunde sau una mare in tava de aragaz. Aluatul trebuie sa fie de grosimea unei jumatati de deget.

Se unge aluatul cu 1/2 din cantitatea de bullion fiert. Se aseaza peste aluat legumele taiate foarte subtire si deasupra se rade cascaval.

Se serveste cu ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.