Se pun cei 80 ml ulei de masline pe foc cu paharul de bullion, oregano, cimbru si busuioc dupa gust si se lasa aproximativ 10-15 minute sa fiarba la foc mic pana se leaga un sos mai gros. Se desface drojdia cu putin lapte caldut nu fierbinte si zahar si se adauga 1-2 linguri de faina din compozitia de faina si se lasa sa dospeasca cateva minute. Se toarna acest amestec peste restul de faina si se adauga restul laptelui si uleiul la temperatura camerei. Se framanta bine.
Se lasa coca acoperita cu un prosop 30 minute la loc cald sa creasca. Se intinde coca si se aseaza in tava unsa si tapetata. Din acest aluat ies doua pizza rotunde sau una mare in tava de aragaz. Aluatul trebuie sa fie de grosimea unei jumatati de deget.
Se unge aluatul cu 1/2 din cantitatea de bullion fiert. Se aseaza peste aluat legumele taiate foarte subtire si deasupra se rade cascaval.
Se serveste cu ketchup.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii