Piroste (sarmale) cu pasat

Complexitate
medie
Piroste (sarmale) cu pasat

Ingrediente

  • - 400 gr carne porc cu putin grasime
  • - 400 gr ciolan afumat
  • - 300 gr pasat
  • - 1 ceapa mare
  • - sare, piper, boia iute si dulce, cimbru(uscat am pus)
  • - 7 linguri bulion
  • - 1 legaturica patrunjel tocat
  • - 2 linguri untura(sau ulei)
  • - 1 varza acra
  • - 1 1/2 cana bulion
  • - putin ulei

Mod de preparare

Pentru umplutura am facut asa:

Am tocat toata carnea si afumatura in masina de tocat folosind discul cu gauri mari.
Am tocat ceapa marunt.
Am spalat pasatul bine, folosind o sita.

Intr-o oala am topit untura. Am pus ceapa la calit si am lasat 10 minute la foc mic. Am adaugat pasatul si am mai lasat cateva minute, amestecand. Am luat oala de pe foc si am adaugat carnea si patrunjelul. Am condimentat cu sare, piper, cimbru(cat va place), o lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute si cele 7 linguri de bulion.

Am lasat la racit.

Cat s-a racit umplutura am pregatit foile de varza. le-am taiat la capatul dinspre cotor, unde e mai groasa. Tot ce taiati de pe foi tocati marunt. daca e nevoie mai tocati si cateva frunze.

Am format sarmalele(mari fiindca asa a cerut radu, dar la noi in zona se fac miculute). Pun pasii de impachetare pentru incepatori ca mine, mie asa mi-a fost usor, maica-mea le face in mana.

Am pus 2 linguri ulei pe fundul oalei in care am facut sarmalele. apoi am pus alternativ in oala straturi de varza tocata si sarmale. ultimul strat va fi de varza. peste fiecare strat de varza am pus cate un fir de cimbru uscat.

Am condimentat cu o linguri de boia dulce. Am adaugat 1 1/2 cana bulion si apa pana sarmalele sunt acoperite complet.

Am acoperit oala cu folie de aluminiu sa fie bine sigilata si am pus si capacul.

Am dat la cuptor 4 ore la 180C.

Am servit cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere