Piroste (sarmale) cu pasat

Complexitate
medie
Piroste (sarmale) cu pasat

Ingrediente

  • - 400 gr carne porc cu putin grasime
  • - 400 gr ciolan afumat
  • - 300 gr pasat
  • - 1 ceapa mare
  • - sare, piper, boia iute si dulce, cimbru(uscat am pus)
  • - 7 linguri bulion
  • - 1 legaturica patrunjel tocat
  • - 2 linguri untura(sau ulei)
  • - 1 varza acra
  • - 1 1/2 cana bulion
  • - putin ulei

Mod de preparare

Pentru umplutura am facut asa:

Am tocat toata carnea si afumatura in masina de tocat folosind discul cu gauri mari.
Am tocat ceapa marunt.
Am spalat pasatul bine, folosind o sita.

Intr-o oala am topit untura. Am pus ceapa la calit si am lasat 10 minute la foc mic. Am adaugat pasatul si am mai lasat cateva minute, amestecand. Am luat oala de pe foc si am adaugat carnea si patrunjelul. Am condimentat cu sare, piper, cimbru(cat va place), o lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute si cele 7 linguri de bulion.

Am lasat la racit.

Cat s-a racit umplutura am pregatit foile de varza. le-am taiat la capatul dinspre cotor, unde e mai groasa. Tot ce taiati de pe foi tocati marunt. daca e nevoie mai tocati si cateva frunze.

Am format sarmalele(mari fiindca asa a cerut radu, dar la noi in zona se fac miculute). Pun pasii de impachetare pentru incepatori ca mine, mie asa mi-a fost usor, maica-mea le face in mana.

Am pus 2 linguri ulei pe fundul oalei in care am facut sarmalele. apoi am pus alternativ in oala straturi de varza tocata si sarmale. ultimul strat va fi de varza. peste fiecare strat de varza am pus cate un fir de cimbru uscat.

Am condimentat cu o linguri de boia dulce. Am adaugat 1 1/2 cana bulion si apa pana sarmalele sunt acoperite complet.

Am acoperit oala cu folie de aluminiu sa fie bine sigilata si am pus si capacul.

Am dat la cuptor 4 ore la 180C.

Am servit cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Salata de boeuf cu linte si conopida
Bucataras.RO

Salata de boeuf cu linte si conopida

Salata de boeuf cu linte si conopida
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate