Prajiti in foarte putin ulei incins, 2 carnati feliati, iar in alt vas, carnatul ramas si feliat, fierbeti-l in apa, apoi dati deoparte.
Taiati felii potrivite ciupercile curatate, iar piciorusele, tocati-le mai marunt. Caliti ceapa tocata in ulei incins, intr-un vas mai mare, apoi adaugati ciupercile, ardeiul si inabusiti in continuare, amestecand mereu, pana sunt usor inmuiate. Adaugati bulionul, carnatii prajiti si pe cel fiert, zeama de pe carnatul fiert, orezul (avand grija sa pastrati proportia: 1 parte orez si 3 parti lichid, completand la nevoie cu apa).
Sarati, piperati, adaugati vegeta, omogenizati bine si:
-fie lasati acoperit pe foc domol, amestecand ocazional;
-fie dati vasul la cuptorul slab incalzit pentru 20- 30 min, pana ce orezul este facut.
Indiferent de varianta aleasa, spre sfarsit, adaugati usturoiul, lasand vasul la foc inca 5 min, sa se patrunda aromele.
Luati de pe foc sau din cuptor, adaugati patrunjelul tocat marunt si lasati 2-3 min vasul acoperit, in asteptare.
Serviti cald sau rece, presarand cascaval ras, peste pilaful din farfurie.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO mancare sanatoasa, perfecta pentru dieta sau ca garnitura. Cu siguranta o s-o mai fac. Sper sa o incercati si voi. :)...
Mancare de linteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii