Pilaf cu Ciuperci, Carnati Afumati si Cascaval

Complexitate
redusa
Pilaf cu Ciuperci, Carnati Afumati si Cascaval

Ingrediente

  • -1,5 kg ciuperci
  • -6 cepe mijlocii
  • -200 ml ulei
  • -250 g orez
  • -75 g bulion de rosii sau cateva rosii feliate
  • -cascaval ras, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -vegeta de casa
  • -3 carnati proaspeti afumati a 30 cm lungime/ bucata
  • -4- 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • -1 ardei rosu, taiat bucatele
  • -1 ardei verde, taiat bucatele
  • -1 legatura de patrunjel, tocat marunt

Mod de preparare

Prajiti in foarte putin ulei incins, 2 carnati feliati, iar in alt vas, carnatul ramas si feliat, fierbeti-l in apa, apoi dati deoparte.

Taiati felii potrivite ciupercile curatate, iar piciorusele, tocati-le mai marunt. Caliti ceapa tocata in ulei incins, intr-un vas mai mare, apoi adaugati ciupercile, ardeiul si inabusiti in continuare, amestecand mereu, pana sunt usor inmuiate. Adaugati bulionul, carnatii prajiti si pe cel fiert, zeama de pe carnatul fiert, orezul (avand grija sa pastrati proportia: 1 parte orez si 3 parti lichid, completand la nevoie cu apa).

Sarati, piperati, adaugati vegeta, omogenizati bine si:
-fie lasati acoperit pe foc domol, amestecand ocazional;
-fie dati vasul la cuptorul slab incalzit pentru 20- 30 min, pana ce orezul este facut.

Indiferent de varianta aleasa, spre sfarsit, adaugati usturoiul, lasand vasul la foc inca 5 min, sa se patrunda aromele.
Luati de pe foc sau din cuptor, adaugati patrunjelul tocat marunt si lasati 2-3 min vasul acoperit, in asteptare.

Serviti cald sau rece, presarand cascaval ras, peste pilaful din farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme