Piept de Pui pe Pat de Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piept de Pui pe Pat de Legume

Ingrediente

  • Un piept mare de pui dezosat (sau doua mai mici)
  • cateva betisoare de bambus
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 2 ardei grasi verzi
  • 5-6 rosii
  • un morcov
  • o telina mica
  • 6-7 catei de usturoi
  • 4-5 cepe rosii
  • 500 g ciuperci proaspete Champignion
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • ierburi aromatice de la Provence
  • un praf de piper
  • un praf de boia (dulce sau iute
  • dupa preferinta
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

1. Pieptul se taie fasii lungi si subtiri, se sareaza si se condimenteaza cu ierburi, un praf de piper si unul de boia, se amesteca bine si se lasa cca. 30 minute, sa se condimenteze

2. Intre timp pregatim zarzavatul astfel: curatam si apoi taiem ceapa rosie, julien, ardeiul se feliaza, morcovul si telina se dau prin razatoare, catei de usturoi se feliaza si ei, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc si apoi se taie cubulete.

3. Fasiile de piept de pui se insira pe betisoare mai scurte din bambus, apoi se frig pe un gratar incins, intr-o picatura de ulei de masline.
Se incinge restul de ulei intr-o tigeie mai inalta si apoi se caleste ceapa si ardeiul, se adauga morcovul si telina rasa, apoiusturoiul feliat si la urma ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa sa se abureasca bine, in suc propriu. Se adauga si cubuletele de rosii, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de piper si ierburi aromatice apoi la sfarsit, dupa ce oprim focul se aduga verdeata tocata fin.

Amestecul de legume calite, se rastoarna intr-o tavita mai inalata, deasupra se pun frigaruile de pui, se infig frunzele de dafin, rupte in jumatati si se baga la cuptor cca. 20 de minute. Frigaruile se servesc fierbinti cu legume, alaturi de o salata proaspata, de sezon.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Bucataras.RO

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute