Prima data marinam puiul:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie.
Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare.
Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine.
Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.
Sosul:
Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute.
Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana.
O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat.
Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.
Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei.
Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou.
Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii