Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului:
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1 varf de lingurita praf de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri cu varf smantana groasa
  • 1 lingura cu varf crema de branza
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 3-4 crengute marar verde

Mod de preparare

Prima data marinam puiul:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie.
Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare.
Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine.
Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.
Sosul:
Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute.
Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana.
O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat.
Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.
Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei.
Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou.
Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie