Piept de Pui la Cuptor

Complexitate
redusa
Piept de Pui la Cuptor

Ingrediente

  • -4 jumatati de piept de pui, obtinute de la 2 piepti de pui
  • -500 ml smantana grasa
  • -cascaval ras, dupa gust
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 cana plina cu pesmet (cana de 250 ml)
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -cascaval ras, pe deasupra
  • -cateva cubulete de ardei gras rosu, pentru decor

Mod de preparare

Bateti usor bucatile de piept din pui ca pentru snitele, avand grija sa nu le subtiati prea mult. Condimentati cu sare si piper, pe ambele fete, dupa gust. Asezati-le una langa alta, intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent, in care ati turnat in prealabil ulei de masline, dar nu mai mult de 1/2 deget grosime pentru ca preparatul sa nu fie la final prea gras.

Separat, amestecati smantana, cascavalul ras, sare, piper, dupa gust si patrunjelul verde, tocat marunt. Turnati peste pieptul de pui din vas si nivelati, astfel incat, amestecul sa acopere uniform carnea.
Presarati uniform tot pesmetul, in asa fel incat sa nu se vada smantana.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 25-30 min, la foc potrivit sau pana ce carnea este facuta, suculenta, iar pesmetul face o crusta crocanta. Cu 10 min inainte de a fi gata presarati cu cascaval ras si repuneti in cuptor sa se gratineze.

Serviti simplu, cat este cald, portionat si ornat cu ardei gras rosu si patrunjel verde, tocat marunt.
Poate constitui un fel principal daca i se alatura o garnitura de orez sau legume sotate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti