Piept de Pui cu Ardei Copti si Smantina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un piept de pui dezosat
  • 1 ceapa medie
  • 4 catei usturoi
  • 6 ardei copti (de preferat sunt cei zemosi)
  • 400 g smantina
  • sare
  • piper
  • cartofi pentru garnitura

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala in mai multe ape, se taie cubulete, ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la foc mediu cu putin ulei de masline (atentie la usturoi sa nu se arda, mai bine pus dupa ce ceapa se sticleste!), se pune pieptul de pui peste ceapa si usturoi pina se rumeneste.

Cind pieptul este facut se toarna smantina peste compozitie (daca doriti puteti adauga si o lingura de faina in smintina pentru ingrosare dar numai amestecata cu putina supa de pui) se lasa la foc mediu pina scade si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Cind este gata se pun ardeii copti (daca au lasat zeama e si mai bine se pune si ea in amestec, aroma spune totul! Se acopera si se lasa 10 min. inainte de a fii servita.
Garnitura de cartofi piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme