Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Ingrediente

  • 1 picior de porc afumat
  • 500 ml vin rosu
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • boia de ardei dulce
  • Pentru sos:
  • 1 radacina hrean
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 150 gr iaurt
  • 6-7 linguri cu varf smantana

Mod de preparare

Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine.
Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte.
A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin.
Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea.
Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava.
Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce.
Sosul:
Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica.
Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine.
Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
3
Dulciuri

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Fursecuri cu merisoare
4
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Spirale cu nuca din aluat cu urda
5
Dulciuri

Spirale cu nuca din aluat cu urda

Spirale cu nuca din aluat cu urda
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa