Perisoare cu rozete de cartofi prajiti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • Pentru compot:
  • 4 mandarine
  • 30g unt
  • 2 linguri zahar
  • 40g ceapa tocata
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 portocala-suc si coaja taiata fasii
  • sare
  • praf de chili;
  • Pentru perisoare sau galuste de carne:
  • 1 franzeluta
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe taiate cubulete
  • 2 catei de usturoi taiati cubulete
  • 500g carne tocata (de porc)
  • 2 galbenuse
  • praf de chili
  • 1 lingura maiorana uscata
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde tocat fin,
  • boia
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 200g cartofi;

Mod de preparare

1. Mandarinele se spala . se taie in doua si li se scot samburii.
2. Intr-o tigaie , punem untul sa se topeasca impreuna cu zaharul. Adaugam ceapa si mandarinele , le frigem impreuna cateva minute,apoi punem otetul ,sucul de portocale,coaja de portocale taiata fasii subtiri si , atat fierbem pana mandarinele devin sticloase. Condimentam cu sare si praf de chili.
2. Franzela se taie felii si se pune la inmuiat in lapte.Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei,apoi lasam sa se raceasca.
3. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa, cu amestecul de ceapa si usturoi,cu galbenusurile, maiorana,patrunjelul si boiaua.Se sareaza, pipereaza si se pune praf de chili.
4. Cartofii se curata, se spala si se taie in felli subtiri.Din masa de carne tocata formam 8 perisoare, pe care la aplatizam in partea superioara si, pe fiecare perisoara punem cate 7-8 felii de cartofi , de forma unei rozete, impingand putin cartofii in masa de carne.
5. Intr-o tigaie , in ulei incins, punem 4 perisoare la fript, cu cartofii in jos si lasam pana cand acestia se rumenesc bine. Intoarcem perisoarele, reducem focul si prajim , pana cand perisoarele sunt patrunse. La fel procedam cu lelelalte 4 perisoare.
Pe un platou , se aseaza compotul de mandarine, iar peste se aranjeaza perisoarele rumenite.

Ornam cu frunze de patrunjel verde.

Insotim preparatul de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Varza calita cu carne tocata
Bucataras.RO

Varza calita cu carne tocata

Buna ...da buna rau :)

Varza calita cu carne tocata
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume