1. Mandarinele se spala . se taie in doua si li se scot samburii.
2. Intr-o tigaie , punem untul sa se topeasca impreuna cu zaharul. Adaugam ceapa si mandarinele , le frigem impreuna cateva minute,apoi punem otetul ,sucul de portocale,coaja de portocale taiata fasii subtiri si , atat fierbem pana mandarinele devin sticloase. Condimentam cu sare si praf de chili.
2. Franzela se taie felii si se pune la inmuiat in lapte.Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei,apoi lasam sa se raceasca.
3. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa, cu amestecul de ceapa si usturoi,cu galbenusurile, maiorana,patrunjelul si boiaua.Se sareaza, pipereaza si se pune praf de chili.
4. Cartofii se curata, se spala si se taie in felli subtiri.Din masa de carne tocata formam 8 perisoare, pe care la aplatizam in partea superioara si, pe fiecare perisoara punem cate 7-8 felii de cartofi , de forma unei rozete, impingand putin cartofii in masa de carne.
5. Intr-o tigaie , in ulei incins, punem 4 perisoare la fript, cu cartofii in jos si lasam pana cand acestia se rumenesc bine. Intoarcem perisoarele, reducem focul si prajim , pana cand perisoarele sunt patrunse. La fel procedam cu lelelalte 4 perisoare.
Pe un platou , se aseaza compotul de mandarine, iar peste se aranjeaza perisoarele rumenite.
Ornam cu frunze de patrunjel verde.
Insotim preparatul de un vin alb sec.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii