Perisoare cu rozete de cartofi prajiti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • Pentru compot:
  • 4 mandarine
  • 30g unt
  • 2 linguri zahar
  • 40g ceapa tocata
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 portocala-suc si coaja taiata fasii
  • sare
  • praf de chili;
  • Pentru perisoare sau galuste de carne:
  • 1 franzeluta
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe taiate cubulete
  • 2 catei de usturoi taiati cubulete
  • 500g carne tocata (de porc)
  • 2 galbenuse
  • praf de chili
  • 1 lingura maiorana uscata
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde tocat fin,
  • boia
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 200g cartofi;

Mod de preparare

1. Mandarinele se spala . se taie in doua si li se scot samburii.
2. Intr-o tigaie , punem untul sa se topeasca impreuna cu zaharul. Adaugam ceapa si mandarinele , le frigem impreuna cateva minute,apoi punem otetul ,sucul de portocale,coaja de portocale taiata fasii subtiri si , atat fierbem pana mandarinele devin sticloase. Condimentam cu sare si praf de chili.
2. Franzela se taie felii si se pune la inmuiat in lapte.Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei,apoi lasam sa se raceasca.
3. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa, cu amestecul de ceapa si usturoi,cu galbenusurile, maiorana,patrunjelul si boiaua.Se sareaza, pipereaza si se pune praf de chili.
4. Cartofii se curata, se spala si se taie in felli subtiri.Din masa de carne tocata formam 8 perisoare, pe care la aplatizam in partea superioara si, pe fiecare perisoara punem cate 7-8 felii de cartofi , de forma unei rozete, impingand putin cartofii in masa de carne.
5. Intr-o tigaie , in ulei incins, punem 4 perisoare la fript, cu cartofii in jos si lasam pana cand acestia se rumenesc bine. Intoarcem perisoarele, reducem focul si prajim , pana cand perisoarele sunt patrunse. La fel procedam cu lelelalte 4 perisoare.
Pe un platou , se aseaza compotul de mandarine, iar peste se aranjeaza perisoarele rumenite.

Ornam cu frunze de patrunjel verde.

Insotim preparatul de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Supa de curcan cu galuste
4
Lasagne
5
Paste

Lasagne

Lasagne
Parteneri
Prajitura cu iaurt si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si capsuni

O prajitura parfumata, usor umeda si deliciosa ! Reteta am gasit-o pe blogul Licutei Marin si ne-a placut foarte mult! Am sa...

Prajitura cu iaurt si capsuni
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare