Perisoare cu rozete de cartofi prajiti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • Pentru compot:
  • 4 mandarine
  • 30g unt
  • 2 linguri zahar
  • 40g ceapa tocata
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 portocala-suc si coaja taiata fasii
  • sare
  • praf de chili;
  • Pentru perisoare sau galuste de carne:
  • 1 franzeluta
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe taiate cubulete
  • 2 catei de usturoi taiati cubulete
  • 500g carne tocata (de porc)
  • 2 galbenuse
  • praf de chili
  • 1 lingura maiorana uscata
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde tocat fin,
  • boia
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 200g cartofi;

Mod de preparare

1. Mandarinele se spala . se taie in doua si li se scot samburii.
2. Intr-o tigaie , punem untul sa se topeasca impreuna cu zaharul. Adaugam ceapa si mandarinele , le frigem impreuna cateva minute,apoi punem otetul ,sucul de portocale,coaja de portocale taiata fasii subtiri si , atat fierbem pana mandarinele devin sticloase. Condimentam cu sare si praf de chili.
2. Franzela se taie felii si se pune la inmuiat in lapte.Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei,apoi lasam sa se raceasca.
3. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa, cu amestecul de ceapa si usturoi,cu galbenusurile, maiorana,patrunjelul si boiaua.Se sareaza, pipereaza si se pune praf de chili.
4. Cartofii se curata, se spala si se taie in felli subtiri.Din masa de carne tocata formam 8 perisoare, pe care la aplatizam in partea superioara si, pe fiecare perisoara punem cate 7-8 felii de cartofi , de forma unei rozete, impingand putin cartofii in masa de carne.
5. Intr-o tigaie , in ulei incins, punem 4 perisoare la fript, cu cartofii in jos si lasam pana cand acestia se rumenesc bine. Intoarcem perisoarele, reducem focul si prajim , pana cand perisoarele sunt patrunse. La fel procedam cu lelelalte 4 perisoare.
Pe un platou , se aseaza compotul de mandarine, iar peste se aranjeaza perisoarele rumenite.

Ornam cu frunze de patrunjel verde.

Insotim preparatul de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Tort Dobos
4
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Chec cu ciocolata
5
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache