Pepene Galben Umplut

Complexitate
redusa
Pepene Galben Umplut

Ingrediente

  • - un pepene galben;
  • - 500 gr carne tocata de vita;
  • - o ceasca orez;
  • - 3 ardei galbeni;
  • - un ardei rosu mai mare;
  • - 2 cepe;
  • - sare;
  • - rozmarin;
  • - cimbru;
  • - chimbir;
  • - busuioc;
  • - 3 linguri migdale maruntite;
  • - o lingura unt;
  • - 2 linguri miere;
  • - ulei de masline;
  • - folie de aluminiu

Mod de preparare

Pepenele se taie in doua si se scobeste miezul (avand grija sa ramana cel putin 1 cm miez pe langa coaja). Miezul astfel obtinut il taiem in cubulete.

Taiem ardeii, cepele pestisori si le calim in ulei de masline. Dupa ce sunt gata calite punem in cratita carnea, migdalele, orezul fiert, un pic de praf de rozmarin, de cimbru, de chimbir, de busuioc si sare dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem pepenii galbeni, ii imbracam in folie de aluminiu si ii dam la cuptor pentru circa 50 min.

Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita punem la topit o lingura de unt, apoi adaugam cele 2 lingurite de miere, miezul de pepene si lasam la fiert la foc mic pana se intrepatrund putin aromele. Cand jumatatile de pepene din cuptor sunt aproape gata, le scoatem pentru a le stropi cu putin sos si le mai dam la cuptor pentru inca 5 min.

Pepenii se servesc cu sosul care a mai ramas si ii garnisim cu putin patrunjel sau busuioc.

Se serveste cu pofta iar eu am pus langa ei ca si garnitura cartofi aurii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate