Patia cu Piept de Pui

Complexitate
redusa
Patia cu Piept de Pui

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 4 cepe taiate marunt
  • 40 g unt nesarat
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 80 g sos de rosii
  • 2 linguri zahar brun (ajustati dupa gust)
  • 40 g pasta de tamarind (neindulcita) -scoateti samburii
  • 150 ml apa fierbinte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 piept de pui taiat bucati dupa plac
  • Mirodenii seminte:
  • 2 lingurite seminte de mustar negre
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenugreek
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • Alte mirodenii:
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita turmeric / cucurma
  • un praf de chili cayenne sau ardei iute (ajustati dupa plac)
  • 1 lingurita sare de mare fina

Mod de preparare

Intr-o cratita caliti ceapa in unt la foc mic 25 de minute. Puneti usturoiul iar dupa un minut sosul de rosii. Amestecati si luati de pe foc. Intr-un bol puneti zaharul, pasta de tamarind si apa fierbinte. Amestecati si lasati deoparte.

In alta cratita sau tigaie cu o capacitate mai mare prajiti putin in ulei de masline bucatile de pui (pentru a le sigila). Puneti semintele iar dupa 1 minut restul de mirodenii. Mai lasati 1 minut dupa care turnati sosul de rosii impreuna cu apa si tamarind.

Fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand carnea de pui este gata, in functie de grosimea acesteia. Intre timp fierbeti orez basmati si serviti cu patia.

Portii: 4

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
CIORBA    DE   CARTOFI  CU   SMINTINA  IAURT  SI   LEUSTEAN
Bucataras.RO

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN

Azi am facut o ciorbita de cartofi de te lingi pe degete .. am pus o ploaie de leustean verde si aromat din gradina...

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin