Paella Spaniola cu Carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cesti de orez vaporizat (care nu se lipeste)
  • 2 ardei grasi rosii mediani
  • 2 ardei verzi grasi mediani
  • 2 rosii mediane
  • 3-4 catei de usturoi mari
  • 1 ceasca ulei de masline (de preferinta extra-virgin)
  • 1 ceasca boabe de mazare crude
  • 1 varf de cutit colorant alimentar galben
  • 1 varf de cutit boia dulce sau iute (dupa gustul fiecaruia)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ligura de vegeta de legume
  • 1 piept de pui fara piele
  • 250 g carne de porc de porc
  • oase de pui si/sau de porc
  • 1 cratita speciala pentru paella sau una cu gura foarte larga
  • neaparat din teflon

Mod de preparare

Se prepara o supa din oasele de pui si/sau de porc cu 1 l de apa si 1 lingurita de sare. Se pastreaza acoperita cu capacul deoparte.
Se spala ardeii si rosiile si se taie in cubulete de marimea unghiei.

Se spala carnea si se taie in cubulete de marimea unei nuci.
In cratita se pune uleiul tot la incins si cand este incins se pune carnea de porc la prajit la foc moderat.
Cand e pe jumatate facuta se adauga carnea de pui. Cand e aproape gata se scoate pe o farfurie si se acopera.

In cratita se adauga acum la prajit (in uleiul unde s-a prajit carnea) usturoiul taiat in patru, se lasa putin sa se prajeasca, se adauga ardeii, iar dupa ce si acestia s-au rumenit putin, se adauga rosia. Se lasa sa clocoteasca pana dispare aproape de tot lichidul.

Dupa aceea se adauga orezul si se lasa la prajit aproximativ 3 minute ca sa se sticluiasca amestecandu-se in continuu. Se adauga colorantul, boiaua, mazarea, vegeta, carnea si acum se aduga supa de carne astfel: se pun 5 cesti (aceleasi cu care s-a masurat orezul), se amesteca bine compozitia si se lasa la fiert timp de 15 minute la foc moderat.

Daca s-au scurs 10 min din timpul de fierbere si orezul a ramas aproape in sec se mai adauga 1/2 ceasca de supa si se lasa sa mai fiarba 5-7 min.
Dupa ce s-a scurs timpul de fierbere se opreste focul si se acopera cratita cu un capac cel putin 10 min.
Se serveste pe farfurie mare intinsa cu jumatate de lamaie ca garnitura.
Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti