Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Ciupercile se taie feliute subtiri si se pun peste ceapa, lasandu-se aproximativ 5 minute pe foc. Dupa ce am oprit focul de la ciuperci se pune in compozitie putin delikat.
Carnea se taie felii ca pentru snitel si se bate. Dupa ce au fost batute se ia o lingura si jumatate din compozitia de ciuperci si se intinde pe bucata de carne, impreuna cu un morcov sau doi in functie de lungimea carnii. Astfel se ruleaza carnea, iar cand s-a format o rulada micuta se strapunge cu o scobitoare, pentru a nu curge compozitia din interior.
Se aseaza astfel pachetelele in tava, se condimenteaza, se pun morcovi printre ele si bucatele mici de unt. La final se pune vinul si se da la cuptor pentru aproximativ 45 minute la foc potrivit. Pachetelele se intorc de pe o parte pe alta din cand in cand, pt a nu se rumenii prea tare pe o parte. Daca vinul scade si acestea nu sunt inca gata se mai stopesc cu putin vin.
Cand sunt gata se scot scobitorile.
Se servesc calde cu o garnitura la alegere, eu le-am servit cu cartofi prajiti si sos de maioneza cu usturoi.
Pofta buna !!!
Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos...
Spaghetti carbonara - reteta delicioasaFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii