Ostropel din carne de vita

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Ostropel din carne de vita

Ingrediente

  • carne de vita (400-500g)
  • pasta de tomate/bulion (3 lingurite)
  • piper negru (boabe)
  • dafin (doua frunze de marime medie)
  • sare (dupa gust)
  • ulei
  • apa rece
  • usturoi (doi catei)

Mod de preparare

Carnea de vita (bucata intreaga, nesectionata) se spala bine cu apa rece. Se lasa sa se scurga cateva minute, apoi se feliaza.

Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga si apoi se pune carnea la prajit. Feliile de carne se prajesc uniform pe ambele parti.
**Daca se formeaza multa spuma (datorita apei cu care a fost spalata carnea) e bine ca dupa prajire (aceasta o sa dureze aproximativ 20 minute), sa se schimbe tigaia si uleiul. Carnea prajita o sa fie foarte tare. (nimic grav)

Intr-o alta tigaie (prevazuta cu capac), se pune iarasi ulei (dar mult mai putin ca prima data.; doar 2 mm din carne trebuie sa fie in ulei). Se pun feliile de carne in ulei si se regleaza ochiul aragazului la putere medie/foc mediu.

Se pregatesc 60ml de apa rece care se pun peste carne. Carnea va fierbe inabusit in tigaia pe care se pune capacul. Dupa 4 minute se intorc feliile de carne. Se vor adauga inca 60 ml apa rece dupa ce scade apa pusa anterior. Operatiunea asta se repeta vreme de o ora si 30 minute, sau mai mult (in functie de carnea de vita pe care o avem la dispozitie). Carnea fierbe \'la capac\', apa adaugata din timp in timp o fragezeste. Se constata ca furculita cu care este intoarsa carne de pe o parte pe alta intra cu multa usurinta in carne, ba chiar carnea se desface in fasii, usor, si poate sa fie taiata si cu furculita.

Intr-un vas se pun 300 ml de apa rece, jumatate lingurita de faina si 3 lingurite de bulion/pasta de tomate. Se amesteca bine.

**Feliile de carne de vita se pot taia in bucati mai mici sau pot sa fie lasate in forma initiala (in functie de modul in care vor fi servite).

Dupa ce se evapora ultima apa adaugata si ramane uleiul in care carnea incepe sa se prajeasca iarasi, se adauga cei 300 ml de apa rece in care au fost dizolvate pasta de tomate si faina. Se pune sare (dupa gust).
Se adauga boabe de piper, dafin si se lasa iarasi sa fiarba la foc mediu 15-20 minute. La final, dupa ce se ia tigaia de pe aragaz, se adauga si doi catei de usturoi curatati (intregi sau feliati), pentru aroma.


Se serveste cu paste fierte sau cu piure de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia