Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Amesteca faina cu zaharul si cu nucile sau migdalele macinate. Adauga untul rece taiat bucati, galbenusurile, vanilia si sarea. Framanta rapid pana obtii un aluat omogen, insa nu-l lucra prea mult. Infasoara-l in folie si lasa-l la frigider 1 ora. Ia apoi bucati mici de aluat si ruleaza cu palmele bastoane de grosimea unui deget. Indoaie-le in forma de semiluna/cornulet. Aseaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le la 180°C timp de 12-15 minute sau pana cand se rumenesc foarte usor la margini. Amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat. Cat sunt inca calde,ruleaza cornuletele prin amestecul de zahar. Lasa-le sa se raceasca, apoi serveste-le.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii