Ostropel de pui

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ostropel de pui

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 6 pulpe de pui
  • ½ ardei capia rosu
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita cu cimbru
  • Cateva frunzulite de busuioc verde
  • Sare si piper dupa gust
  • 200 ml supa de pui/apa (daca este necesara)
  • Optional: foi de dafin
  • Pentru mamaliguta (gatita in modul clasic) este necesar sa adaugam:
  • 100 gr unt
  • 200 gr branza de oi sarata
  • 100 gr cascaval ras
  • 4-5 rosii de gradina

Mod de preparare

Gatind pentru fetitele mele, in mod special, am ales sa dezosez pulpele de pui si sa le tai in bucati micute, potrivite pentru ele.
Carnea se rumeneste usor si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul si usturoiul.
Se lasa sa fiarba înabusit, pana se patrunde carnea si ceapa devine translucida.
Se adauga sarea, piperul si cimbrul (dupa gust), rosiile taiate cuburi, sucul de rosii si vinul alb. Daca este necesar, se adauga si apa ori supa de pui.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce sosul scade suficient cat sa aibe consistenta dorita.
Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara cateva frunzulite de busuioc verde, tocate marunt.

Se pregateste un pui de mamaliguta, in modul propriu fiecarei gospodine.
Cat timp mamaliguta este fierbinte se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste complet. Se presara apoi branza rasa si se incorporeaza in mamaliguta.
Se toarna apoi intr-un vas termorezistent si se coace pentru 20 de minute aproximativ.
Dupa ce se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras.
Ostropelul se serveste alaturi de mamaliguta, cu pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider