Gatind pentru fetitele mele, in mod special, am ales sa dezosez pulpele de pui si sa le tai in bucati micute, potrivite pentru ele.
Carnea se rumeneste usor si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul si usturoiul.
Se lasa sa fiarba înabusit, pana se patrunde carnea si ceapa devine translucida.
Se adauga sarea, piperul si cimbrul (dupa gust), rosiile taiate cuburi, sucul de rosii si vinul alb. Daca este necesar, se adauga si apa ori supa de pui.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce sosul scade suficient cat sa aibe consistenta dorita.
Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara cateva frunzulite de busuioc verde, tocate marunt.
Se pregateste un pui de mamaliguta, in modul propriu fiecarei gospodine.
Cat timp mamaliguta este fierbinte se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste complet. Se presara apoi branza rasa si se incorporeaza in mamaliguta.
Se toarna apoi intr-un vas termorezistent si se coace pentru 20 de minute aproximativ.
Dupa ce se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras.
Ostropelul se serveste alaturi de mamaliguta, cu pofta!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii