Ingrediente
● Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente: |
● 6 pulpe de pui |
● ½ ardei capia rosu |
● 1 ceapa alba mare |
● 1 capatana de usturoi |
● 200 ml suc de rosii |
● 100 ml vin alb |
● 1 lingurita cu cimbru |
● Cateva frunzulite de busuioc verde |
● Sare si piper dupa gust |
● 200 ml supa de pui/apa (daca este necesara) |
● Optional: foi de dafin |
● Pentru mamaliguta (gatita in modul clasic) este necesar sa adaugam: |
● 100 gr unt |
● 200 gr branza de oi sarata |
● 100 gr cascaval ras |
● 4-5 rosii de gradina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
30min

PORȚII
6 portii
Gatind pentru fetitele mele, in mod special, am ales sa dezosez pulpele de pui si sa le tai in bucati micute, potrivite pentru ele.
Carnea se rumeneste usor si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul si usturoiul.
Se lasa sa fiarba înabusit, pana se patrunde carnea si ceapa devine translucida.
Se adauga sarea, piperul si cimbrul (dupa gust), rosiile taiate cuburi, sucul de rosii si vinul alb. Daca este necesar, se adauga si apa ori supa de pui.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce sosul scade suficient cat sa aibe consistenta dorita.
Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara cateva frunzulite de busuioc verde, tocate marunt.
Se pregateste un pui de mamaliguta, in modul propriu fiecarei gospodine.
Cat timp mamaliguta este fierbinte se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste complet. Se presara apoi branza rasa si se incorporeaza in mamaliguta.
Se toarna apoi intr-un vas termorezistent si se coace pentru 20 de minute aproximativ.
Dupa ce se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras.
Ostropelul se serveste alaturi de mamaliguta, cu pofta! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ostropel de pui" nu uita sa ii faci un review.
Carnea se rumeneste usor si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul si usturoiul.
Se lasa sa fiarba înabusit, pana se patrunde carnea si ceapa devine translucida.
Se adauga sarea, piperul si cimbrul (dupa gust), rosiile taiate cuburi, sucul de rosii si vinul alb. Daca este necesar, se adauga si apa ori supa de pui.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce sosul scade suficient cat sa aibe consistenta dorita.
Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara cateva frunzulite de busuioc verde, tocate marunt.
Se pregateste un pui de mamaliguta, in modul propriu fiecarei gospodine.
Cat timp mamaliguta este fierbinte se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste complet. Se presara apoi branza rasa si se incorporeaza in mamaliguta.
Se toarna apoi intr-un vas termorezistent si se coace pentru 20 de minute aproximativ.
Dupa ce se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras.
Ostropelul se serveste alaturi de mamaliguta, cu pofta! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ostropel de pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany