Gatind pentru fetitele mele, in mod special, am ales sa dezosez pulpele de pui si sa le tai in bucati micute, potrivite pentru ele.
Carnea se rumeneste usor si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul si usturoiul.
Se lasa sa fiarba înabusit, pana se patrunde carnea si ceapa devine translucida.
Se adauga sarea, piperul si cimbrul (dupa gust), rosiile taiate cuburi, sucul de rosii si vinul alb. Daca este necesar, se adauga si apa ori supa de pui.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce sosul scade suficient cat sa aibe consistenta dorita.
Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara cateva frunzulite de busuioc verde, tocate marunt.
Se pregateste un pui de mamaliguta, in modul propriu fiecarei gospodine.
Cat timp mamaliguta este fierbinte se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste complet. Se presara apoi branza rasa si se incorporeaza in mamaliguta.
Se toarna apoi intr-un vas termorezistent si se coace pentru 20 de minute aproximativ.
Dupa ce se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras.
Ostropelul se serveste alaturi de mamaliguta, cu pofta!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii