Gatind pentru fetitele mele, in mod special, am ales sa dezosez pulpele de pui si sa le tai in bucati micute, potrivite pentru ele.
Carnea se rumeneste usor si se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul si usturoiul.
Se lasa sa fiarba înabusit, pana se patrunde carnea si ceapa devine translucida.
Se adauga sarea, piperul si cimbrul (dupa gust), rosiile taiate cuburi, sucul de rosii si vinul alb. Daca este necesar, se adauga si apa ori supa de pui.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce sosul scade suficient cat sa aibe consistenta dorita.
Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara cateva frunzulite de busuioc verde, tocate marunt.
Se pregateste un pui de mamaliguta, in modul propriu fiecarei gospodine.
Cat timp mamaliguta este fierbinte se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste complet. Se presara apoi branza rasa si se incorporeaza in mamaliguta.
Se toarna apoi intr-un vas termorezistent si se coace pentru 20 de minute aproximativ.
Dupa ce se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras.
Ostropelul se serveste alaturi de mamaliguta, cu pofta!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii