Ospatul Vanatorului

Complexitate
redusa
Ospatul Vanatorului

Ingrediente

  • 1 kg carne vanat (de preferinta macra)
  • 400 gr ciuperci
  • 100 gr untura (150 ml ulei)
  • 300 gr smantana
  • 50 ml bulion
  • 200 gr morcovi
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr telina
  • 300 gr cartofi
  • sare
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se taie buc mai mici si se pune la prajit in untura incinsa. Dupa ce s-a prajit pe ambele parti se scoate si se pune in alt vas, adaugam peste apa cat sa acopere carnea si il fierbem sub capac la foc mic.

In untura ramasa calim morcovii si telina taiata cubulete si apoi adaugam si ceapa taiata marunt. Adaugam apoi cartofii taiati cubulete si calim mai departe inca cca. 10-15 minute, adaugam si ciupercile taiate felii si condimentam cu sare si piper si punem peste 50 ml bulion si 100 ml apa lasand sa fiarba inca 15 minute impreuna. Cand carnea este pe jumate fiarta se adauga la legumele calite impreuna cu patrunjelul verde tocat si smantana, mai potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba impreuna cca. 10 minute.

Intre timp preparam coca ce va fi pusa deasupra vasului in care punem compozitia de mai sus in urmatorul fel : 200 gr faina, 1 lingura ulei, sare, si apa cat cuprinde. Se intind si se aseaza deasupra vasului.

Compozitia se poate aseza in vase de ceramica sau in vase termorezistente (sau intr-un singur vas) se intinde o foaie de coca si se acopera vasele sau vasul, iar la mijlocul fiecarei foi se face o gaura pentru a permite aburului sa iasa. Coca o ungem deasupra cu ou si totul se da la cuptor la foc mic pana ce coca se rumeneste pe deasupra.

Se recomanda a se servi foarte fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Desert branzoaice
Bucataras.RO

Desert branzoaice

Am facut aceste branzoaice intr-unul din weekend-uri si s-au terminat atat de repede ca in urmatorul weekend le-am pregatit...

Desert branzoaice
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit