Ospatul Vanatorului

Complexitate
redusa
Ospatul Vanatorului

Ingrediente

  • 1 kg carne vanat (de preferinta macra)
  • 400 gr ciuperci
  • 100 gr untura (150 ml ulei)
  • 300 gr smantana
  • 50 ml bulion
  • 200 gr morcovi
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr telina
  • 300 gr cartofi
  • sare
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se taie buc mai mici si se pune la prajit in untura incinsa. Dupa ce s-a prajit pe ambele parti se scoate si se pune in alt vas, adaugam peste apa cat sa acopere carnea si il fierbem sub capac la foc mic.

In untura ramasa calim morcovii si telina taiata cubulete si apoi adaugam si ceapa taiata marunt. Adaugam apoi cartofii taiati cubulete si calim mai departe inca cca. 10-15 minute, adaugam si ciupercile taiate felii si condimentam cu sare si piper si punem peste 50 ml bulion si 100 ml apa lasand sa fiarba inca 15 minute impreuna. Cand carnea este pe jumate fiarta se adauga la legumele calite impreuna cu patrunjelul verde tocat si smantana, mai potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba impreuna cca. 10 minute.

Intre timp preparam coca ce va fi pusa deasupra vasului in care punem compozitia de mai sus in urmatorul fel : 200 gr faina, 1 lingura ulei, sare, si apa cat cuprinde. Se intind si se aseaza deasupra vasului.

Compozitia se poate aseza in vase de ceramica sau in vase termorezistente (sau intr-un singur vas) se intinde o foaie de coca si se acopera vasele sau vasul, iar la mijlocul fiecarei foi se face o gaura pentru a permite aburului sa iasa. Coca o ungem deasupra cu ou si totul se da la cuptor la foc mic pana ce coca se rumeneste pe deasupra.

Se recomanda a se servi foarte fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
3
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat