Orez la cuptor (arroz al horno)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Orez la cuptor (arroz al horno)

Ingrediente

  • - 1/2 kg de orez
  • - 150 gr de garbanzos
  • - 1/4 kg carne de porc ( de preferinta cu putina grasime )
  • - 2 carnaciori subtiri
  • - 2 carnaciori (sangerei cu ceapa) morcilla
  • - 100 gr ulei (de preferinta de masline, dar se poate folosi orice tip)
  • - 3 rosii
  • - 1 kg cartofi
  • - 1 capatana de usturoi intreaga ( se spala, dar nu se desface)
  • - 1 litru de supa (e foarte buna cea de knorr)
  • - 150 gr de bulion
  • - colorant alimentar (azafran)
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita de pamant, se inazeste uleiul si se rumeneste capatana de usturoi intreaga, se scoate si in acelasi ulei se prajesc cartofii taiati rondele nu foarte subtiri. Se scot si in acelasi ulei, se prajeste carnea, si carnaciorii subtiri taiati bucati.

Se adauga garbanzos ( care sunt ca boabele de porumb, dar mai mari putin ), supa unde am dizolvat bulionul si colorantul si orezul. Deasupra se pun rondelele de cartofi frumos ornamentate, peste ele se pun rosiile taiate felii, iar la mijoc se pune capatana de usturoi.

Totul se pune la cuptor 20-25 minute la foc potrivit (180º) pana scade toata supa si se fierbe orezul fara sa se lipeasca boabele intre ele,dar sa fie bine facute.

Inainte sa se serveasca este indicat sa se lase sa se " odihneasca" cam 15 minute

POFTA BUNA !
Se poate face foarte bine si fara garbanzos.

Cine ii poate gasi si vea sa ii foloseasca, sunt indicati cei de la borcan (ca sunt gata fierti) sau cei uscati se fierb cu o zi inainte. (e mai comod)

Este indicat un vin rosu nobil, la 17º temperatura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
3
Dulciuri

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
Prajitura cu capsuni si bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea
Parteneri
Bors de dovlecei
Bucataras.RO

Bors de dovlecei

Bors de dovlecei
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri