Orez la cuptor (arroz al horno)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Orez la cuptor (arroz al horno)

Ingrediente

  • - 1/2 kg de orez
  • - 150 gr de garbanzos
  • - 1/4 kg carne de porc ( de preferinta cu putina grasime )
  • - 2 carnaciori subtiri
  • - 2 carnaciori (sangerei cu ceapa) morcilla
  • - 100 gr ulei (de preferinta de masline, dar se poate folosi orice tip)
  • - 3 rosii
  • - 1 kg cartofi
  • - 1 capatana de usturoi intreaga ( se spala, dar nu se desface)
  • - 1 litru de supa (e foarte buna cea de knorr)
  • - 150 gr de bulion
  • - colorant alimentar (azafran)
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita de pamant, se inazeste uleiul si se rumeneste capatana de usturoi intreaga, se scoate si in acelasi ulei se prajesc cartofii taiati rondele nu foarte subtiri. Se scot si in acelasi ulei, se prajeste carnea, si carnaciorii subtiri taiati bucati.

Se adauga garbanzos ( care sunt ca boabele de porumb, dar mai mari putin ), supa unde am dizolvat bulionul si colorantul si orezul. Deasupra se pun rondelele de cartofi frumos ornamentate, peste ele se pun rosiile taiate felii, iar la mijoc se pune capatana de usturoi.

Totul se pune la cuptor 20-25 minute la foc potrivit (180º) pana scade toata supa si se fierbe orezul fara sa se lipeasca boabele intre ele,dar sa fie bine facute.

Inainte sa se serveasca este indicat sa se lase sa se " odihneasca" cam 15 minute

POFTA BUNA !
Se poate face foarte bine si fara garbanzos.

Cine ii poate gasi si vea sa ii foloseasca, sunt indicati cei de la borcan (ca sunt gata fierti) sau cei uscati se fierb cu o zi inainte. (e mai comod)

Este indicat un vin rosu nobil, la 17º temperatura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
4
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Rosii umplute cu cus cus
Bucataras.RO

Rosii umplute cu cus cus

Stiti foarte bine ca ador pastele si stiti la fel de bine ca acestea se completeaza de minune cu rosii, busuioc si cu branza....

Rosii umplute cu cus cus
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia