Orez la cuptor (arroz al horno)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Orez la cuptor (arroz al horno)

Ingrediente

  • - 1/2 kg de orez
  • - 150 gr de garbanzos
  • - 1/4 kg carne de porc ( de preferinta cu putina grasime )
  • - 2 carnaciori subtiri
  • - 2 carnaciori (sangerei cu ceapa) morcilla
  • - 100 gr ulei (de preferinta de masline, dar se poate folosi orice tip)
  • - 3 rosii
  • - 1 kg cartofi
  • - 1 capatana de usturoi intreaga ( se spala, dar nu se desface)
  • - 1 litru de supa (e foarte buna cea de knorr)
  • - 150 gr de bulion
  • - colorant alimentar (azafran)
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita de pamant, se inazeste uleiul si se rumeneste capatana de usturoi intreaga, se scoate si in acelasi ulei se prajesc cartofii taiati rondele nu foarte subtiri. Se scot si in acelasi ulei, se prajeste carnea, si carnaciorii subtiri taiati bucati.

Se adauga garbanzos ( care sunt ca boabele de porumb, dar mai mari putin ), supa unde am dizolvat bulionul si colorantul si orezul. Deasupra se pun rondelele de cartofi frumos ornamentate, peste ele se pun rosiile taiate felii, iar la mijoc se pune capatana de usturoi.

Totul se pune la cuptor 20-25 minute la foc potrivit (180º) pana scade toata supa si se fierbe orezul fara sa se lipeasca boabele intre ele,dar sa fie bine facute.

Inainte sa se serveasca este indicat sa se lase sa se " odihneasca" cam 15 minute

POFTA BUNA !
Se poate face foarte bine si fara garbanzos.

Cine ii poate gasi si vea sa ii foloseasca, sunt indicati cei de la borcan (ca sunt gata fierti) sau cei uscati se fierb cu o zi inainte. (e mai comod)

Este indicat un vin rosu nobil, la 17º temperatura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Bucataras.RO

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte....

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj