Orez la cuptor (arroz al horno)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Orez la cuptor (arroz al horno)

Ingrediente

  • - 1/2 kg de orez
  • - 150 gr de garbanzos
  • - 1/4 kg carne de porc ( de preferinta cu putina grasime )
  • - 2 carnaciori subtiri
  • - 2 carnaciori (sangerei cu ceapa) morcilla
  • - 100 gr ulei (de preferinta de masline, dar se poate folosi orice tip)
  • - 3 rosii
  • - 1 kg cartofi
  • - 1 capatana de usturoi intreaga ( se spala, dar nu se desface)
  • - 1 litru de supa (e foarte buna cea de knorr)
  • - 150 gr de bulion
  • - colorant alimentar (azafran)
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita de pamant, se inazeste uleiul si se rumeneste capatana de usturoi intreaga, se scoate si in acelasi ulei se prajesc cartofii taiati rondele nu foarte subtiri. Se scot si in acelasi ulei, se prajeste carnea, si carnaciorii subtiri taiati bucati.

Se adauga garbanzos ( care sunt ca boabele de porumb, dar mai mari putin ), supa unde am dizolvat bulionul si colorantul si orezul. Deasupra se pun rondelele de cartofi frumos ornamentate, peste ele se pun rosiile taiate felii, iar la mijoc se pune capatana de usturoi.

Totul se pune la cuptor 20-25 minute la foc potrivit (180º) pana scade toata supa si se fierbe orezul fara sa se lipeasca boabele intre ele,dar sa fie bine facute.

Inainte sa se serveasca este indicat sa se lase sa se " odihneasca" cam 15 minute

POFTA BUNA !
Se poate face foarte bine si fara garbanzos.

Cine ii poate gasi si vea sa ii foloseasca, sunt indicati cei de la borcan (ca sunt gata fierti) sau cei uscati se fierb cu o zi inainte. (e mai comod)

Este indicat un vin rosu nobil, la 17º temperatura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie