Puiul curatat, spalat si taiat in cuburi se pune intr-o punga de plastic, dupa care se pune deoparte. Intr-un vas ceva mai maricel se amesteca impreuna supa de pui, sucul de portocale, coaja rasa de portocale, otetul, sosul de soia, zaharul brun, usturoiul, ghimbirul,, si se amesteca pana zaharul e bine dizolvat (eu am folosit un borcan cu capac pentru amestecul de mai sus).
Scoti din amestec 180 ml si pui in punga de plastic, peste puiul lasat deoparte. Inchizi punga si pui la frigider pentru o ora (sau peste noapte) .
In timp ce puiul se marineaza, intr-un vas se pune la foc restul de amestec lichid. In alt vas micut se pune amidonul si apa rece si se amesteca pana se obtine o pasta mai lichida care se toarna peste sosul care fierbe pe aragaz. (avem grija sa amestecam sa nu se faca cocoloase) Trebuie sa fim atente ca din momentul in care am adaugat amidonul, sosul se ingroasa repede de tot (1 minut sau chiar mai putin) Iei de pe foc si lasi deoparte.
Uleiul de arahide (sau ce ulei folositi) se pune la incalzit si in el se pun bucatile de pui impreuna cu marinada in care au stat si se lasa la fiert, avand grija ca sa ne mai uitam la suc pentru ca se evapora repede. Invartim din cand in cand ca sa se faca puiul pe toate partile. Cand e gata, se ia de pe foc.
Se incalzeste sosul daca este cazul si se pune in el bucatile de pui, se amesteca sa se acopere carnea peste tot cu sosul, se serveste cu orez sau cu cartofi pireu.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii