Orange Chicken (Reteta de Casa)

Complexitate
redusa
Orange Chicken (Reteta de Casa)

Ingrediente

  • 160 ml supa de pui (vita, oase)
  • 80 ml suc proaspat de portocala
  • 1 si 1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 6 linguri de otet alb
  • 60 ml soy sauce (sos de soia)
  • 2 linguri cu varf de zahar brun
  • 3 catei de usturoi foarte fi tocati (dati prin presa)
  • 1 cm lungine dintr-o radacina de ghimbir
  • curatata si data pe razatoarea fina
  • 650 gr piept de pui taiat in cuburi (cat se pune odata in gura)
  • 1 lingura si 2 lingurite de amidon alimentar
  • 2 linguri de apa rece
  • 1 lingura de ulei de arahide (eu am pus de cocos) piper dupa gust
  • sare daca adaugati sa gustati inainte pentru ca sosul de soia este foarte sarat

Mod de preparare

Puiul curatat, spalat si taiat in cuburi se pune intr-o punga de plastic, dupa care se pune deoparte. Intr-un vas ceva mai maricel se amesteca impreuna supa de pui, sucul de portocale, coaja rasa de portocale, otetul, sosul de soia, zaharul brun, usturoiul, ghimbirul,, si se amesteca pana zaharul e bine dizolvat (eu am folosit un borcan cu capac pentru amestecul de mai sus).

Scoti din amestec 180 ml si pui in punga de plastic, peste puiul lasat deoparte. Inchizi punga si pui la frigider pentru o ora (sau peste noapte) .

In timp ce puiul se marineaza, intr-un vas se pune la foc restul de amestec lichid. In alt vas micut se pune amidonul si apa rece si se amesteca pana se obtine o pasta mai lichida care se toarna peste sosul care fierbe pe aragaz. (avem grija sa amestecam sa nu se faca cocoloase) Trebuie sa fim atente ca din momentul in care am adaugat amidonul, sosul se ingroasa repede de tot (1 minut sau chiar mai putin) Iei de pe foc si lasi deoparte.

Uleiul de arahide (sau ce ulei folositi) se pune la incalzit si in el se pun bucatile de pui impreuna cu marinada in care au stat si se lasa la fiert, avand grija ca sa ne mai uitam la suc pentru ca se evapora repede. Invartim din cand in cand ca sa se faca puiul pe toate partile. Cand e gata, se ia de pe foc.

Se incalzeste sosul daca este cazul si se pune in el bucatile de pui, se amesteca sa se acopere carnea peste tot cu sosul, se serveste cu orez sau cu cartofi pireu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici