Navarin de tap

Postat pe: 19-12-2016
(0)

Ingrediente

2,100 g carne de tap cu os (dupa dezosare au ramas cca. 800 g)
350 g napi
5 cartofi
1 bouchet garni
400 g fasole verde
1/2 fenicul
3 fire apio
2 fire praz
4 rosii
cativa catei de usturoi
2 morcovi
1 cana vin rosu
cca. 2 l supa de tap

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

03h
Timp gatire

GĂTIRE

01h:5min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Spalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare, si o lasam sa fiarba bine. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre timp, pregatim legumele: morcovul, prazul si apio le taiem rondele, rosiile si feniculul le taiem cubulete mici, cartofii si napii cuburi mai mari.Curatam si feliem usturoiul si pregatim bouchetul garni: legam o legatura de patrunjel, una de cimbru si 2 frunze de dafin, cu un siret de silicon sau cu sfoara. Dupa ce s-a racorit carnea, o scoatem de pe oase si o taiem bucatele. Incingem ulei intr-o cratita incapatoare si rumenim bucatelele de carne, circa 5 minute. Le scoatem si in grasimea ramasa, calim prazul, apoi adaugam rosiile si 2 linguri de ketchup, amestecam si punem si feliile de usturoi. Adaugam carnea si bagam cratita, fara capac, la cuptorul preincalzit pentru circa 5 minute. Repunem cratita pe aragaz la foc mediu, amestecam, adaugam supa de tap, potrivim de sare si piper si “aruncam” in cratita si buchetul garni. Dam iarasi la cuptor pentru circa o ora, cu capac de data aceasta. Dupa o ora, punem cratita pe foc mediu, scoatem buchetul garni, si adaugam legumele: feniculul, apio, morcovul, cartofii si napii si lasam sa fiarba pentru 15 minute. Punem si fasolea verde si mai lasam sa fiarba 20 de minute. Servim cu patrunjel tocat proaspat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Navarin de tap" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Navarin de tap