Mustati de cazac (reteta din Ucraina)

Complexitate
redusa
Mustati de cazac (reteta din Ucraina)

Ingrediente

  • (pentru 3-4 persoane):
  • 8 felii carne de vita taiata in fasii mai subtiti (circa 3mm),de preferat pulpa
  • spaghete groase de calitate superioara (cele care se fierb in 10-12 minute)
  • 1 buc ceapa
  • 3 cescute ketchup clasic (sau salsa Rubra produs Cirio-marca italiana)
  • 2 linguri maioneza
  • 1 cescuta suc de rosii(1 lingurita concentrat)
  • 3 linguri ulei masline sau floarea -soarelui
  • supa de carne sau zarzavat preparata din 1/2 cub concentrat
  • parmezan (cascaval)

Mod de preparare

Se pun spaghetele,din acelea mai groase si de buna calitate, sa fiarba in apa clocotita cu sare, se tin circa jumatate timp de coacere. Le scoatem din apa in care au fiert si le punem in apa rece.

Intre timp luam fasia de carne,de preferat sa nu fie prea mare si nici prea groasa (lunga maxim 8 cm. si 3 mm groasa), asa incat sa nu fim nevoiti sa rulam prea multe ori. Este important, deoarece asa se fierb mai repede si spaghetele in final raman intregi, nu se flescaiesc.

Deasupra feliei presaram o lingurita de parmezan (cascaval), apoi punem cateva spaghete (10-12), asa incat sa iasa de o parte si alta a feliei, rulam si inchidem cu o scobitoare. Dupa ce am preparat toate rulourile, le punem in tigaie cu 2 linguri ulei si le rumenim cate 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem si le punem deoparte.

In aceasi tigaie punem ceapa tocata cat mai marunt cu inca o lingura de ulei, o calim (nu prajim), asa incat sa-si dezvolte aroma iar apoi adaugam sosul de rosii, ketchup, maioneza si putina supa.

Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adaugam rulourile, daca este nevoie supa, asa incat rulourile sa fie acoperite de sos. Daca ne place, putem sa adaugam putin ketchup in loc de supa.

Lasam sa fiarba ,la foc potrivit, se sareaza daca este nevoie. Daca rulourile sunt mai subtiri in maxim 15 minute, sunt gata.

Este important sa utilizam spaghete destul de groase si de buna calitate, asa incat, sa nu se rupa la fierbere. Carne sa fie destul de subtire, asa se face mai repede si nici spaghetele nu se flescaiesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie