Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc(iepuras)
  • 300 g mix de fasole
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran),o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • un borcanel mic de galbiori in saramura
  • marar verde
  • 1 galbenus
  • 2 scobitori de bambus
  • folie de aluminiu
  • 1 bucata de prapur de miel
  • 100 g afumatura
  • 1 lingurita de boia dulce
  • cateva boabe de piper colorat

Mod de preparare

Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii, fara a taia capetele, si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine. Ceapa se taie marunt, galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic afumatura taiata cubulete, fasolea, ceapa si galbiorii, se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta, dupa gust), piperul boabe. Se toarna un pahar de apa (sau vin, dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza scobitorile de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

sfat; pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca), adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura cu gem si cacao
4
Dulciuri

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao
Branzoaicele Bunicii
5
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Parteneri
Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat
Bucataras.RO

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii