Ingrediente
● un muschiulet mic de porc(iepuras) |
● 300 g mix de fasole |
● 1 ceapa rosie |
● 1 lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran),o lingurita de legume deshidratate fara sare |
● 1/2 lingurita de sare |
● 2-3 catei de usturoi |
● ulei de masline |
● un borcanel mic de galbiori in saramura |
● marar verde |
● 1 galbenus |
● 2 scobitori de bambus |
● folie de aluminiu |
● 1 bucata de prapur de miel |
● 100 g afumatura |
● 1 lingurita de boia dulce |
● cateva boabe de piper colorat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
45min

GĂTIRE
30min

PORȚII
4 portii
Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii, fara a taia capetele, si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine. Ceapa se taie marunt, galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic afumatura taiata cubulete, fasolea, ceapa si galbiorii, se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta, dupa gust), piperul boabe. Se toarna un pahar de apa (sau vin, dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza scobitorile de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.
sfat; pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca), adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel" nu uita sa ii faci un review.
Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine. Ceapa se taie marunt, galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic afumatura taiata cubulete, fasolea, ceapa si galbiorii, se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta, dupa gust), piperul boabe. Se toarna un pahar de apa (sau vin, dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza scobitorile de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.
sfat; pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca), adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany