Muschi de Vita in Crusta de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Muschi de Vita in Crusta de Ciocolata

Ingrediente

  • 400 gr muschi de vita
  • 30 gr ciocolata neagra 80%
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de nuca pisata
  • 60 gr unt clarifiat
  • un cartof dulce
  • 1 cm ghimbir
  • 200 ml smantana dulce
  • 1 portocala
  • 30 ml smantana dulce
  • Sare
  • piper, piper rosu, cimbru
  • 10 gr amidon

Mod de preparare

Pune la topit ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul clarifiat. Amesteca pana compozitia devine omogena si adauga pesmetul, nuca, sarea, piperul si cimbrul. Amesteca. Cand compozitia este racorita dar nu complet rece, asterne o folie de plastic si toarna pe ea ciocolata.

Pune o alta folie si cu ajutorul unei merdenele intinde compozitia pe masura aproximativa a muschiului de vita. Pune la frigider pana te apuci de restul.

Cureti un cartof dulce, il tai cuburi si-l fierbi max. 10 minute impreuna cu 4 cojite de portocala si sare. In acest timp ungi muschiul de vita cu unt si-l frigi pe toate partile doar cat sa-l sigilezi.

Scoti folia de ciocolata de la frigider si imbraci cu ajutorul ei muschiul. Il bagi la cuptorul fierbinte si-l lasi acolo doar 10 minute pentru 'in sange', 13 minute pentru 'mediu' si 17 minute pentru 'bine facut' (depinde totusi de cuptor! Muschiul 'medium' trebuie sa aiba max. 50-54 grade celsius la mijloc).

In tigaia ramasa cu suc de carne si unt de la muschi, caleste rapid segmentele de portocala, stinge cu smantana dulce si zeama ramasa in urma scoaterii segmentelor de portocala. Ingroasa cu o lingurita de amidon dizolvat inainte in apa rece (sau chiar zeama de portocala), scuturand tigaia pentru a nu amesteca si strica supremele de portocala.

Scurge cartofii, taie 3 felioare de ghimbir, adauga untul si smanatana dulce, pune in robot si lucreaza-i pana obtii o crema foarte fina.

Scoate muschiul de la cuptor, cresteaza-i crusta cat e calda (dar nu si carnea), lasa-l la odihnit cateva minute si in acest timp aranjeaza farfuria in care vei servi meniul 'inimos'. Pune o lingura de piure de cartof dulce, una de sos cu portocala si apoi, taie definitiv muschiul de vita si potriveste-l la mijloc.

In tigaia fosta in cuptor a ramas ceva ciocolata scursa si zeama muschiului. Incalzeste un pic, adauga unt, amesteca, omogenizeaza si decoreaza cu aceasta pasta super-gustoasa farfuria.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia