Muschi de Porc Afumat

Complexitate
redusa
Muschi de Porc Afumat

Ingrediente

  • muschiulet proaspat porc (sau putem folosi orice carne de porc )
  • sare grunjoasa (fara iod)

Mod de preparare

Carnea de porc o transam in bucati potrivite daca e pulpa (o taiem in fasii mai lungi de grosimea unui cotlet de porc, nu lasam pulpa intreaga caci se va mura mai greu). Daca luam muschiulet sau cotlet lasam bucata intreaga si le dam cu sare grunjoasa din abundenta. Carnurile sarate le punem intr-un vas de plastic si le acoperim cu un servet.

Lasam carnea sa se mureze timp de 4 zile (in acest timp le mai intoarcem o data pe zi). Dupa ce au trecut cele 4 zile, scoatem carnea, o stergem cu un servet uscat, gaurim un capat si tragem prin fiecare bucata un fir de sfoara si le punem intr-un loc bine aerisit (eu le-am pus pe balcon legate pe sarma de intins rufe) unde le lasam la zvantat vreo 2 zile.

Cand sunt bine zvantate le punem la afumat in afumatoare pentru circa 2 zile (daca vreti sa fie mai puternic afumate le tineti 3 zile la fum) cate 3-4 ore/zi. Bucatile de carne le atarnam la circa la 1.5 m de sursa de foc si numai dupa ce focul nu mai arde cu flacara.

Initial facem focul cu lemne, lasam sa se formeze jar mai mult apoi peste punem rumegus (rumegusul sa nu fie de lemn rasinos), lasam sa arda, apoi dupa ce flacara s-a stins si nu iese decat fum punem si bucatile de carne la fum. Carnea capata o culoare rosiatica dupa ce este afumata. Se ia de la fum si pentru circa 2 zile se pune la aerisit la loc rece (tot pe balcon in cazul meu, si daca aveti rabdare, daca nu...puteti sa consumati :)) ).

De acum se poate consuma cruda ca aperitiv sau in diferite preparate culinare.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert tort cu caramel si mascarpone
Bucataras.RO

Desert tort cu caramel si mascarpone

Am primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...

Desert tort cu caramel si mascarpone
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate