Musaca de vinete cu carne de pasare

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete cu carne de pasare

Ingrediente

  • (pentru 6 portii);4 vinete mari si tinere,
  • 750 g carne amestec pui si curcan,
  • o ceapa potrivita,
  • 2 morcovi potriviti,
  • o bucatica de telina,
  • o legatura patrunjel verde
  • ,2-3 rosiii mai maricele,
  • 3-4 oua,
  • 100 g cascaval,
  • sare,
  • piper
  • ,500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele fete in ulei incins apoi se scot in strecura,se dau cu un praf de sare si se lasa sa se scurga bine sucul si uleiul din ele
2.Curatam ceapa si o taiem marunt,morcovii si telina curatate se dau prin razatoarea mica,verdeata se toaca marunt.
Intr-un strop de ulei se caleste ceapa cu morcovul si telina,apoi se adauga si carnea tocata amestecand mereu cu lingura de lemn pana ce scade tot sucul lasat de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust apoi se opreste focul si se adauga verdeata tocata fin.
3.Intr-o tavita se tapeteaza fundul si peretii vasului cu rondele prajite de vinete,asezate una langa alta,apoi se aseaza stratul de carne,deasupra un stra de rondele de rosii apoi se acopera cu restul de rondele de vinete.Deasupra se toarna ouale batute spuma si se da tava la cuptorr cca 30 de minute ,pana se rumeneste frumos.Se rade cascavalul deasupra si se mai lasa 2 minute pentru gratinare.Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic.Se serveste simpla sau cu smantana.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!