Musaca de Cartofi

Complexitate
redusa
Musaca de Cartofi

Ingrediente

  • 800 gr cartofi
  • 400 gr carne tocata
  • 4 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 1 cutie ciuperci
  • gulyas
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • patrunjel verde
  • cascaval
  • smantana
  • carnati afumati

Mod de preparare

Ceapa o taiem marunt si o calin pe 50 ml ulei, apoi adaugam carnea macinata si o calim mai departe adaugand sare, piper. Se adauga apoi ciupercile feliate si cca. 1 lingura mare pasta de gulyas dulce.

Punem peste apa cat sa treaca peste carne cu 1 deget, si fierbem sub capac pana carnea se inmoaie. Se adauga apoi ardeii kapia taiati felii, patrunjelul verde tocat si maghiranul. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia apoi de pe foc.
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Cascavalul se taie bucatele, dar se poate si razui.

Carnatul se taie felii. Intr-un vas termorezistent uns asezam un strat de cartofi feliati apoi, un rand de carne cu sos, carnati, cascaval si iar cartofi. Ultimul strat va fi de cartofi peste care vom pine smantana si cascaval si dam totul la cuptor ptr cca 20 minute.

Se serveste fierbinte cu un surplis de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici