Murgh Makhani - Reteta de Curry cu Iaurt, Mirodenii si Rosii

Complexitate
redusa
Murgh Makhani - Reteta de Curry cu Iaurt, Mirodenii si Rosii

Ingrediente

  • 500 g piept de pui taiat bucati dupa plac
  • Pentru marinat:
  • 200 g iaurt gras
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 1 lingura sos de rosii
  • 1 lingurita usturoi ras fin
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 1/4 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita turmeric (cucurma) praf
  • 1/4 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita garam masala
  • Pentru sosul de rosii:
  • 30 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 lingurita usturoi ras fin
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 3 pastai de cardomom verzi
  • 4 cuisoare
  • o bucata de scortisoara (echivalentul unei 1/2 de lingurite scortioara praf)
  • un praf de chili (sau dupa plac)
  • 1 lingura zahar muscovado
  • 3 linguri frunze de curry
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita seminte de schinduf (fenugreek)
  • 400 g sos de rosii pasate
  • 40 g unt nesarat
  • 2 linguri de smantana (intre 25-30%)

Mod de preparare

Puneti ingredientele pentru marinare intr-un bol, amestecati apoi adaugati bucatile de pui. Amestecati din nou, acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati la rece cel putin 2 ore. Intre timp caliti ceapa in unt (30g) la foc mic 10 minute apoi puneti usturoiul si ghimbirul.

Dupa 1 minut puneti mirodeniile iar dupa 2 minute sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati 10 minute dupa care luati de pe foc. Cand aceasta s-a racit transferati-o intr-un blender si pulsati pana obtineti o pasta fina.

Intr-o cratita topiti untul (40g) si adaugati carnea de pui cu sosul de marinare, apoi la foc mic lasati 5 minute dupa care turnati amestecul cu sos de rosii. Incorporati bine ingredientele, aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati aproximativ 15 minute sau pana cand carnea de pui este fiarta.

Cand este gata luati-o de pe foc, puneti smantana, amstecati apoi presarati patrunjel verde si/sau ardei iute verde taiat dupa plac inainte de servire.
Serviti cu una dintre urmatoarele garnituri: orez basmati / naan / rothi / parathas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa