Murgh Makhani - Reteta de Curry cu Iaurt, Mirodenii si Rosii

Complexitate
redusa
Murgh Makhani - Reteta de Curry cu Iaurt, Mirodenii si Rosii

Ingrediente

  • 500 g piept de pui taiat bucati dupa plac
  • Pentru marinat:
  • 200 g iaurt gras
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 1 lingura sos de rosii
  • 1 lingurita usturoi ras fin
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 1/4 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita turmeric (cucurma) praf
  • 1/4 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita garam masala
  • Pentru sosul de rosii:
  • 30 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 lingurita usturoi ras fin
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 3 pastai de cardomom verzi
  • 4 cuisoare
  • o bucata de scortisoara (echivalentul unei 1/2 de lingurite scortioara praf)
  • un praf de chili (sau dupa plac)
  • 1 lingura zahar muscovado
  • 3 linguri frunze de curry
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita seminte de schinduf (fenugreek)
  • 400 g sos de rosii pasate
  • 40 g unt nesarat
  • 2 linguri de smantana (intre 25-30%)

Mod de preparare

Puneti ingredientele pentru marinare intr-un bol, amestecati apoi adaugati bucatile de pui. Amestecati din nou, acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati la rece cel putin 2 ore. Intre timp caliti ceapa in unt (30g) la foc mic 10 minute apoi puneti usturoiul si ghimbirul.

Dupa 1 minut puneti mirodeniile iar dupa 2 minute sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati 10 minute dupa care luati de pe foc. Cand aceasta s-a racit transferati-o intr-un blender si pulsati pana obtineti o pasta fina.

Intr-o cratita topiti untul (40g) si adaugati carnea de pui cu sosul de marinare, apoi la foc mic lasati 5 minute dupa care turnati amestecul cu sos de rosii. Incorporati bine ingredientele, aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati aproximativ 15 minute sau pana cand carnea de pui este fiarta.

Cand este gata luati-o de pe foc, puneti smantana, amstecati apoi presarati patrunjel verde si/sau ardei iute verde taiat dupa plac inainte de servire.
Serviti cu una dintre urmatoarele garnituri: orez basmati / naan / rothi / parathas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie