Moussaka

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 500 gr carne tocata
  • o mozzarella
  • 2 rosii
  • 3 cepe
  • 30cl supa de carne
  • 25gr faina
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala si se taie cozile vinetelor, apoi se taie felii lungi, nu foarte groase, se sareaza fiecare felie de vanata si se lasa o ora apoi se sterg cu un prosop de hartie si se prajesc usor pe fiecare parte, se scot pe hartie de bucatarie sa nu ramana uleiul in ele.

Se curata ceapa, se taie marunt, rosiile la fel, se taie cubulete, se incalzesc 3 linguri de supa de carne, se caleste usor ceapa pana devine usor aurie apoi se abauga carnea tocata, rosiile, sare si piper, se lasa cateva minute apoi se adauga faina, se amesteca si se pune 15 cl de supa de carne se lasa 10 min la foc potrivit.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu ulei vasul in care punem musakaua, apoi asezam primul strat de vinete prajite, un strat de carne apoi iar vinete, iar carne, deasupra trebuie sa ramana un strat de vinete, deasupra se pun feliute subtiri de mozzarella, se toarna si restul de supa de carne si se da la cuptor 25 min.
se serveste calda. noi ne-am lins pe degete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici