Se spala si se taie cozile vinetelor, apoi se taie felii lungi, nu foarte groase, se sareaza fiecare felie de vanata si se lasa o ora apoi se sterg cu un prosop de hartie si se prajesc usor pe fiecare parte, se scot pe hartie de bucatarie sa nu ramana uleiul in ele.
Se curata ceapa, se taie marunt, rosiile la fel, se taie cubulete, se incalzesc 3 linguri de supa de carne, se caleste usor ceapa pana devine usor aurie apoi se abauga carnea tocata, rosiile, sare si piper, se lasa cateva minute apoi se adauga faina, se amesteca si se pune 15 cl de supa de carne se lasa 10 min la foc potrivit.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu ulei vasul in care punem musakaua, apoi asezam primul strat de vinete prajite, un strat de carne apoi iar vinete, iar carne, deasupra trebuie sa ramana un strat de vinete, deasupra se pun feliute subtiri de mozzarella, se toarna si restul de supa de carne si se da la cuptor 25 min.
se serveste calda. noi ne-am lins pe degete
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii