Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata,
  • 1 ceapa ,
  • 1 ardei,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 2 lingurite de pasta de tomate,
  • sare,
  • cimbru uscat,
  • 200 g costita afumata(orice fel de afumatura)
  • 1 lingura faina,
  • ulei,
  • 2 foi de dafin
  • marar verde.

Mod de preparare

Se curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a inmuiat, se clateste in 2-3 ape curate si apoi se pune la fiert acoperita de apa. Se lasa sa fiarba cca 30 minute in prima apa, apoi se scurge, se clateste cu apa rece si se acopera din nou cu apa calda. Se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se acopera si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
Cand boabele s-au inmuiat si fasolea este fiarta, se incinge un pic de ulei in tigaie si prajim afumatura taiata, o scoatem din ulei, o aruncam in oala cu fasole si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul, taiat cubulete, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel date prin razatoarea mica, cateii de usturoi feliati subtire. Cand totul se caleste si se inmoaie capatand aspect sticlos, se adauga pasta de tomate si faina, se amesteca bine si se stinge cu un pic de supa de la fasolea din oala, se amesteca usor pana ce obtinem un amestec cremos si adaugam totul in oala cu fasole. Lasam sa clocoteasca, amestecand continuu pana se leaga bine mancarica, se potriveste de sare, se presara cimbru si foile de dafin, oprim focul si presaram deasupra mararul taiat fin.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
5
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Parteneri
Desert tort Un nou inceput de drum
Bucataras.RO

Desert tort Un nou inceput de drum

Pentru ca e vorba de doi tineri care maine isi vor spune DA, pentru toata viata , sper eu, am zis ca e denumirea cea mai buna...

Desert tort Un nou inceput de drum
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac