Limba cu Praz si Masline

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Limba cu Praz si Masline

Ingrediente

  • - 3 limbi de porc
  • -2 linguri ulei
  • -2 cepe mari
  • -2 fire de praz
  • -2 ardei grasi
  • -40 masline
  • -un paharel vin alb demisec
  • -3 linguri bulion diluat cu apa
  • -3 polonice supa in care a fiert limba

Mod de preparare

Se fierb limbile. Cat sunt calde se curata de pielita. Se taie felii.
Cat timp fierb limbile se pregatesc celelalte ingrediente: prazul se opareste si se taie rondele mai groase, ceapa se taie julien, ardeii fasii, maslinele se tin in apa calda pt. a se desara putin.

Se caleste ceapa in ulei, impreuna cu cateva linguri de apa, pana cand aceasta se evapora. Se pun si celelalte ingrediente, in afara de bulion, amestecand usor. Se pun feliile de limba. Se lasa sa fiarba impreuna 30' acoperite cu capac. Se pune si bulionul si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se gusta de sare - se pune doar la sfarsit, avand in vedere ca maslinele sunt sarate
Servesti simplu sau cu piure de cartofi sau paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Biscuiti cu miere si lemon curd
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si lemon curd

Biscuiti cu miere si lemon curd
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola