Lasagna cu varza si cartofi

Complexitate
ridicata
Lasagna cu varza si cartofi

Ingrediente

  • Ingrediente pt foi :
  • 250 gr faina 00
  • 50 gr malai
  • 3 oua
  • sare
  • Ingrediente pt umplutura:
  • 1/2 de varza creata (400 gr )
  • 6 cartofi mici (300 gr)
  • 100 gr brinza brie
  • 1 cirnat proaspat ( 100 gr)
  • sare, piper, ulei, unt/margarina
  • si alte cca 50 gr faina pt plaseta si pudrat foile

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, malai, uale batute si un praf de sare. Se intind foi subtiri si nu neaparat mari ci sub forma de "servetele " ca pt lasagna .
Eu am pus in foile pe care le-am folosit deasupra citeva frunze de patrunjel proaspat din balcon. Am indoit foaia si am intins-o asa.. frunza a ramas in mijloc ca o hirtie cu model. ( ideea e de pe forumul italian ).

Separat se fierb cartofii curatati de coaja si taiati felii subtiri cca 5-7 min cit sa intre furculita in ei dar sa nu fie fierbi de tot.

Varza taiata marunt se innabuse cu ulei, sare si 2 polonice de apa fiarta ( eu am folosit apa de la cartofi ). La sfirsit am pus piper . La inceput se inabuse cu capacul pus , mai la urma se ridica capacul si se amesteca mai des .. ca sa se evapore apa si sa nus e lipeasca varza.

Cirnatul curatat de pielita se caleste in tigaie cu 1 lingura de apa pina incepe sa se albeasca si apa se evapora . Se adauga la varza.

Se pregateste tava unsa cu ulei.

Pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa cu sare si putin ulei si linga un castron cu apa rece. Foile se pun pe paleta cu gaurele pt luat spuma si se introduc in apa clocotita ( care fierbe la foc mic ) si imediat se scoate si se introduce in castronul cu apa , se csoate cu grija cu mina ( nu frige) si se intinde direct in tava ( in mod noprmal ar tb lasate la scurs pe servetul de in .. dar foaia asta cu malai e mai delicata , se rupe ff usor). Se aseaza un start de foi apoi unul de cartofi, varza , cirnat si bucati de brinza .. si tot asa pina se termina cu un strat de foi ( la mine cele cu model ). Se pun bucatele de unt/ margarina din loc in loc si se acopera taca cu folei de aluminiu. Se da la cuptor pt 25-30 min acoperita si apoi pt alte 10 min fara folie ca sa se rumeneasca . Se mai lasa cca 15 min afara din cuptor cind sunt gata pina sa fie servite.

* pt fetele care vor sa faca foile cu masina.. a mea are maximul pt foaia subtire la nr 7 , am mers numai pina la 6 dar e prea< mult .. tb sa ma opresc la 5 foaia e delicata si se rupe la oparit. Sau daca le faceti asa subtiri nu le opariti si lasati varza cu zeama ca sa aiba foaia de unde sa traga umezeala si sa se umfle la cuptor.

** in loc de brie cui ii place gustul mai picant, mai puternic merge f bine brinza gen Gouda . provola afumata sau picanta

*** in loc de cirnat se pot pune bucati de sunculita, bacon, speck

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Dobos
4
Dulciuri

Dobos

Dobos
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Snitele in sos de ciuperci
Bucataras.RO

Snitele in sos de ciuperci

Snitele in sos de ciuperci
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana