Trecem prin blender rosiile, chili si ghimbirul curatat. Intr-o craticioara punem cam 3-4 linguri de ulei, ceapa taiata felii si usturoiul si lasam sa se inmoaie, dar sa nu prinda culoare, cam 3-4 minute. Dupa aceea turnam sosul din blender, punem lingurita de curry, amestecam, lasam cam 2 minute si punem cele 2 cuburi de maggi.
Lasam totul pe foc cam 4-5 minute, amestecand din cand in cand, iar pe urma adaugam 1/4 litru de apa, 1/4 supa de pui. Daca folositi supa de pui nu mai adaugati cele 2 cuburi de maggi.
Adaugam orezul, pe care l-am spalat bine, mai adaugam apa sa treaca peste orez si potrivim de sare. Acoperim craticioara si lasam la foc potrivit cam 10 minute. Mai puteti pune apa, daca mai este nevoie, dar bobul de orez nu trebuie sa fie nici tare nici prea moale. Dupa aceea punem morcovul si boabele de mazare, le lasam cam 5 minute (daca sunt congelate) si daca sunt proapete le putem pune dupa 5 minute de pus orezul.
Mai lasam cam 10 minute si gata.
Inainte de servire, lasam in repaus cam 5-10 minute. Se poate servi cu orice tip de carne, fiarta, fripta. In bucataria nigeriana totul este picant.
Sper sa va placa.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii