Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal, este de fapt o tocăniţa cu brînză si cu alte bunatati din porc, care se serveşte cu mămăligută.
Este bine de stiut ca in Romania, mai exista locuri in care mancarea bio e mancarea de zi cu zi. Un astfel de loc este localitatea Feldru, din judetul Bistrita Nasaud, de unde este si aceasta minune gastronomica,atestata ca produs traditional.
Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură.
Taiem cubuleţe mici pulpa de porc si costiţa , iar cîrnăciorii ii taiem rondele şi ii punem peste ceapă.
Lasam la călit pentru două minute, după care se adaugăm usturoiul presat, o cană de apă şi lasăm la fiert, pina cand pulpa si costitele de porc sunt fierte.
Intre timp, fierbem mamaliguta.
Carnaţul afumat va emana o aroma minunata, ce se va impregna in carne.
După ce a scăzut apa,punem casul de oaie fărîmiţat,amestecăm, adaugam patrunjelul verde tocat şi putem servi, alaturi de mamaliguta.
Servim intinsoarea cu muraturi asortate.
Pofta mare sa aveti !
Aceasta reteta este pentru : Concursul GATESTE ROMANESTE
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii