Iepure salbatic cu masline si smantana

Complexitate
redusa
Iepure salbatic cu masline si smantana

Ingrediente

  • Carnea de vanat este bine sa-l tinem inainte de a-l gati in bait timp de 4-5 zile ca sa se fragezeasca
  • Iata ce bait am pregatit eu pt iepuras :
  • Bait cald:
  • 1 l vin rosu
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1 lingurita maghiran
  • 2 foi dafin
  • 20 boabe piper
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 marcovi taiati rondele
  • 2 cepe taiate felii mai grosute
  • 1 ardei iute
  • 4 catei usturoi taiate felii
  • 1/2 telina taiata felii
  • Necesare pt gatirea iepurelui :
  • carne de iepure
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 ceapa mai mare sau 1/2 praz partea mai verde
  • 100 ml vin sec sau demisec
  • 200 gr masline negre
  • 1 cutie ciuperci feliate (se pot folosi si proaspete cca 1/2kg )
  • o mana de morcovi din bait taiati mai marunt
  • 3 catei usturoi feliat
  • 400 gr smantana

Mod de preparare

Prepararea baitului cald:

Vinul se pune la incalzit si adaugam codimentele de mai sus . Carnea se pune intr-un vas si se toarna peste vinul codimentat. Se adauga apoi si legumele de mai sus si totul se pune apoi la rece. Carnea se tine in acest bait timp de 4-5 zile , timp in care in fiecare zi carnea se intoarce in bait.


Preparare iepurelui:

Punem slanina taiata bastonase la prajit, adaugam prazul taiat rondele si cand aceasta esta calita adaugam si carnea de iepure scoasa din bait. Se sareaza ,pipereaza si se lasa la calit carnea pana devine alba . Acum adaugam vinul si apa cat sa acopere carnea. Punem morcovii taiati si cateii de usturoi feliati . Se acopera cu un capac si lasam sa fiarba pana se inmoaie carnea . Cand apa a scazut adaugam maslinele taiate rondele si ciupercile si lasam sa fiarba mai departe cca . 10 minute punand si un pic de patrunjel verde tocat. Se toarna smantana peste si se mai lasa pe foc cat sa dea un clocot.

Se serveste cu pireu de cartofi sau cu garnitura de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti