Iepure salbatic cu masline si smantana

Complexitate
redusa
Iepure salbatic cu masline si smantana

Ingrediente

  • Carnea de vanat este bine sa-l tinem inainte de a-l gati in bait timp de 4-5 zile ca sa se fragezeasca
  • Iata ce bait am pregatit eu pt iepuras :
  • Bait cald:
  • 1 l vin rosu
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1 lingurita maghiran
  • 2 foi dafin
  • 20 boabe piper
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 marcovi taiati rondele
  • 2 cepe taiate felii mai grosute
  • 1 ardei iute
  • 4 catei usturoi taiate felii
  • 1/2 telina taiata felii
  • Necesare pt gatirea iepurelui :
  • carne de iepure
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 ceapa mai mare sau 1/2 praz partea mai verde
  • 100 ml vin sec sau demisec
  • 200 gr masline negre
  • 1 cutie ciuperci feliate (se pot folosi si proaspete cca 1/2kg )
  • o mana de morcovi din bait taiati mai marunt
  • 3 catei usturoi feliat
  • 400 gr smantana

Mod de preparare

Prepararea baitului cald:

Vinul se pune la incalzit si adaugam codimentele de mai sus . Carnea se pune intr-un vas si se toarna peste vinul codimentat. Se adauga apoi si legumele de mai sus si totul se pune apoi la rece. Carnea se tine in acest bait timp de 4-5 zile , timp in care in fiecare zi carnea se intoarce in bait.


Preparare iepurelui:

Punem slanina taiata bastonase la prajit, adaugam prazul taiat rondele si cand aceasta esta calita adaugam si carnea de iepure scoasa din bait. Se sareaza ,pipereaza si se lasa la calit carnea pana devine alba . Acum adaugam vinul si apa cat sa acopere carnea. Punem morcovii taiati si cateii de usturoi feliati . Se acopera cu un capac si lasam sa fiarba pana se inmoaie carnea . Cand apa a scazut adaugam maslinele taiate rondele si ciupercile si lasam sa fiarba mai departe cca . 10 minute punand si un pic de patrunjel verde tocat. Se toarna smantana peste si se mai lasa pe foc cat sa dea un clocot.

Se serveste cu pireu de cartofi sau cu garnitura de orez.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars