Iepure cu Piure de Castane

Complexitate
redusa
Iepure cu Piure de Castane

Ingrediente

  • Cantitati pentru 3 persoane
  • 3 pulpe de iepure (500 gr )
  • Pentru marinarea iepurelui:
  • 1/2 pahar de vin alb de buna calitate
  • 1/2 pahar de apa
  • 1 morcov
  • 1/2 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • boabe de piper
  • zahar (optional) boabe de ienibahar
  • 2 frunze de dafin
  • 4 frunze de lamai
  • Pentru tocana de iepure:
  • 1 ardei capia (sau ardei rosu)
  • 1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina radacina
  • 6-8 eshalottes (sau cepsoare mici)
  • 9 ciuperci champignon
  • 3 ciuperci pleurotus
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • Pentru piureul de castane
  • 200 gr castane (dupa decojire)
  • 100 gr unt
  • lapte (cat vreti sa fie de fluid piureul)
  • sare
  • nucsoara proaspat rasa
  • piper dulce

Mod de preparare

- se pun pulpele de iepure la marinat (intre 10 si 24 de ore, depinde de iepure - daca este crescut in curte sau este vanat) Marinada se face cu vin, apa, ienibahar, piper, zahar, dafin si frunze da lamai (daca nu aveti se poate trece peste acest ingredient dar poate folositi o tulpina de lemon grass, este destul de importanta aroma in totalul preparatului)

Se pune o caramida deasupra vasului cu iepure si marinada si se intorc din cand in cand pe toate partile;

- se scoate iepurele din marinada, se tampopneaza cu servetul si se brezeaza rapid pe ambele parti. Se stinge cu o cana din marinada in care a stat si se fierbe inabusit cca o ora - foc mic;
- se transfera intr-o tava si se pun la cuptor pentru alta jumatate de ora;

- in acest timp se mai adauga ulei in vas si se calesc pe rand zarzavaturile in functie de taria lor: morcovii, telina, echalottele si o jumatate din cantitatea de ardei verzi si rosii. Se presara sare pentru a ajuta sa se imnoaie mai repede zarzavaturile, se asezoneaza cu piper si cimbru. Se sting cu restul de marinada si se lasa la fiert 10 minute;

- se scot de la cuptor pulpele de iepure si se adauga in vas, se mai completeaza cu supa de legume daca mai este nevoie (astfel ca iepurele sa fie acoperit pana la trei-sferturi) si se reda in clocot;

- se adauga pleurotusul feliat fasioare, dupa 5 minute adaugam champignonul si restul de ardei ramasi. Se mai fierbe maximum 5 minute si se stinge focul;

- se dizolva intr-un paharel doua-trei lingurite de amidon in apa rece, se adauga felii de usturoi si se pun in tocana fara a mai fierbe (daca aveti un vas care retine mult timp caldura) Usturoiul trebuie sa fie crud si sa-si dea aroma proaspata spre deosebire de cel din marinada, care a fost deja fiert in tocana)

- se face piureul de castane: se trec prin robot castanele coapte si decojite, se adauga untul, sarea, nucsoara sau alt condiment care va place. Castanele sunt dulci si trebuie cumva sa fie contrabansata aceasta dulceata, celor carora nu le place combinatia pura sarat+duce. Eu nu condimentez piureul de castane, ba dimpotriva, ii mai adug putina smantana dulce. Dar aici depinde de gusturi ...

- se aterne un strat de piure rotind lingura pe masura ce inaintati cu ea, se pune copanelul de iepure cu tocana inconjuratoare.

Nu va pot explica gustul: este absolut unic, complex si, datorita piureului de castane poate fi si rafinat, asa, cu indulgenta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia