Gulyas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg carne de porc (spata, pulpa, carne de lucru)
  • -3 linguri ulei
  • -4-6 cepe mari, de preferat rosii, tocate marunt
  • -1 capatana de usturoi (10 catei), tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -2 linguri paprika (boia dulce) si/sau 1 lingura boia afumata
  • -5-6 rosii deshidratate, taiate felii (optional)
  • -1 lingurita cu varf seminte de chimen
  • -1 conserva de rosii cuburi (450 g)
  • -1 lingurita pasta de ardei iute (Erős Pista) sau Harissa
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati carnea, stergeti-o cu servetele absorbante si taiati-o in cuburi cu latura de cca 3 cm.
Pregatiti o tigaie adanca si cu fundul mai gros, cel mai bine daca aveti un tuci sau chiar un ceaun.
Incingeti in vasul folosit uleiul si apoi prajiti bucatelele de carne pe toate laturile pana se rumenesc usor, intorcandu-le des.
Adaugati ceapa, usturoiul si sarea si continuati calirea pana ce ceapa se inmoaie.
Puneti apoi in vas restul condimentelor: piperul, paprika si/sau boiaua afumata, rosiile uscate si chimenul. Amestecati.
Turnati cuburile de rosii cu tot cu sucul lor si pasta iute de ardei.
Adaugati cca 1 l de apa, amestecati, aduceti la punctul de fierbere, apoi micsorati flacara cat puteti de mult si lasati ca totul sa fiarba sub capac aproximativ 1-2 ore sau pana ce carnea este facuta.

* In acest interval de timp supravegheati ca lichidul din vas sa nu scada excesiv. Daca este cazul, completati cu putina apa calda.

Stingeti focul, adaugati patrunjelul verde tocat marunt, omogenizati si lasati 5 min vasul acoperit, in asteptare, cat sa se patrunda aromele.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie cubuletele de carne frageda stropite cu sosul delicios si putin ingrosat, presarat deasupra cu putin patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
4
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat