Gulyas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg carne de porc (spata, pulpa, carne de lucru)
  • -3 linguri ulei
  • -4-6 cepe mari, de preferat rosii, tocate marunt
  • -1 capatana de usturoi (10 catei), tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -2 linguri paprika (boia dulce) si/sau 1 lingura boia afumata
  • -5-6 rosii deshidratate, taiate felii (optional)
  • -1 lingurita cu varf seminte de chimen
  • -1 conserva de rosii cuburi (450 g)
  • -1 lingurita pasta de ardei iute (Erős Pista) sau Harissa
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati carnea, stergeti-o cu servetele absorbante si taiati-o in cuburi cu latura de cca 3 cm.
Pregatiti o tigaie adanca si cu fundul mai gros, cel mai bine daca aveti un tuci sau chiar un ceaun.
Incingeti in vasul folosit uleiul si apoi prajiti bucatelele de carne pe toate laturile pana se rumenesc usor, intorcandu-le des.
Adaugati ceapa, usturoiul si sarea si continuati calirea pana ce ceapa se inmoaie.
Puneti apoi in vas restul condimentelor: piperul, paprika si/sau boiaua afumata, rosiile uscate si chimenul. Amestecati.
Turnati cuburile de rosii cu tot cu sucul lor si pasta iute de ardei.
Adaugati cca 1 l de apa, amestecati, aduceti la punctul de fierbere, apoi micsorati flacara cat puteti de mult si lasati ca totul sa fiarba sub capac aproximativ 1-2 ore sau pana ce carnea este facuta.

* In acest interval de timp supravegheati ca lichidul din vas sa nu scada excesiv. Daca este cazul, completati cu putina apa calda.

Stingeti focul, adaugati patrunjelul verde tocat marunt, omogenizati si lasati 5 min vasul acoperit, in asteptare, cat sa se patrunda aromele.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie cubuletele de carne frageda stropite cu sosul delicios si putin ingrosat, presarat deasupra cu putin patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura