Gulyas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg carne de porc (spata, pulpa, carne de lucru)
  • -3 linguri ulei
  • -4-6 cepe mari, de preferat rosii, tocate marunt
  • -1 capatana de usturoi (10 catei), tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -2 linguri paprika (boia dulce) si/sau 1 lingura boia afumata
  • -5-6 rosii deshidratate, taiate felii (optional)
  • -1 lingurita cu varf seminte de chimen
  • -1 conserva de rosii cuburi (450 g)
  • -1 lingurita pasta de ardei iute (Erős Pista) sau Harissa
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati carnea, stergeti-o cu servetele absorbante si taiati-o in cuburi cu latura de cca 3 cm.
Pregatiti o tigaie adanca si cu fundul mai gros, cel mai bine daca aveti un tuci sau chiar un ceaun.
Incingeti in vasul folosit uleiul si apoi prajiti bucatelele de carne pe toate laturile pana se rumenesc usor, intorcandu-le des.
Adaugati ceapa, usturoiul si sarea si continuati calirea pana ce ceapa se inmoaie.
Puneti apoi in vas restul condimentelor: piperul, paprika si/sau boiaua afumata, rosiile uscate si chimenul. Amestecati.
Turnati cuburile de rosii cu tot cu sucul lor si pasta iute de ardei.
Adaugati cca 1 l de apa, amestecati, aduceti la punctul de fierbere, apoi micsorati flacara cat puteti de mult si lasati ca totul sa fiarba sub capac aproximativ 1-2 ore sau pana ce carnea este facuta.

* In acest interval de timp supravegheati ca lichidul din vas sa nu scada excesiv. Daca este cazul, completati cu putina apa calda.

Stingeti focul, adaugati patrunjelul verde tocat marunt, omogenizati si lasati 5 min vasul acoperit, in asteptare, cat sa se patrunda aromele.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie cubuletele de carne frageda stropite cu sosul delicios si putin ingrosat, presarat deasupra cu putin patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Ciorba de primavara
Bucataras.RO

Ciorba de primavara

"Retete de post economice"

Ciorba de primavara
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate