Gulyas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg carne de porc (spata, pulpa, carne de lucru)
  • -3 linguri ulei
  • -4-6 cepe mari, de preferat rosii, tocate marunt
  • -1 capatana de usturoi (10 catei), tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -2 linguri paprika (boia dulce) si/sau 1 lingura boia afumata
  • -5-6 rosii deshidratate, taiate felii (optional)
  • -1 lingurita cu varf seminte de chimen
  • -1 conserva de rosii cuburi (450 g)
  • -1 lingurita pasta de ardei iute (Erős Pista) sau Harissa
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati carnea, stergeti-o cu servetele absorbante si taiati-o in cuburi cu latura de cca 3 cm.
Pregatiti o tigaie adanca si cu fundul mai gros, cel mai bine daca aveti un tuci sau chiar un ceaun.
Incingeti in vasul folosit uleiul si apoi prajiti bucatelele de carne pe toate laturile pana se rumenesc usor, intorcandu-le des.
Adaugati ceapa, usturoiul si sarea si continuati calirea pana ce ceapa se inmoaie.
Puneti apoi in vas restul condimentelor: piperul, paprika si/sau boiaua afumata, rosiile uscate si chimenul. Amestecati.
Turnati cuburile de rosii cu tot cu sucul lor si pasta iute de ardei.
Adaugati cca 1 l de apa, amestecati, aduceti la punctul de fierbere, apoi micsorati flacara cat puteti de mult si lasati ca totul sa fiarba sub capac aproximativ 1-2 ore sau pana ce carnea este facuta.

* In acest interval de timp supravegheati ca lichidul din vas sa nu scada excesiv. Daca este cazul, completati cu putina apa calda.

Stingeti focul, adaugati patrunjelul verde tocat marunt, omogenizati si lasati 5 min vasul acoperit, in asteptare, cat sa se patrunda aromele.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie cubuletele de carne frageda stropite cu sosul delicios si putin ingrosat, presarat deasupra cu putin patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Cheesecake cu capsuni
3
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Ciorba de perisoare din piept de pui
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Bulete de branza si cartofi
5
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa