Gulyas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg carne de porc (spata, pulpa, carne de lucru)
  • -3 linguri ulei
  • -4-6 cepe mari, de preferat rosii, tocate marunt
  • -1 capatana de usturoi (10 catei), tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -2 linguri paprika (boia dulce) si/sau 1 lingura boia afumata
  • -5-6 rosii deshidratate, taiate felii (optional)
  • -1 lingurita cu varf seminte de chimen
  • -1 conserva de rosii cuburi (450 g)
  • -1 lingurita pasta de ardei iute (Erős Pista) sau Harissa
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati carnea, stergeti-o cu servetele absorbante si taiati-o in cuburi cu latura de cca 3 cm.
Pregatiti o tigaie adanca si cu fundul mai gros, cel mai bine daca aveti un tuci sau chiar un ceaun.
Incingeti in vasul folosit uleiul si apoi prajiti bucatelele de carne pe toate laturile pana se rumenesc usor, intorcandu-le des.
Adaugati ceapa, usturoiul si sarea si continuati calirea pana ce ceapa se inmoaie.
Puneti apoi in vas restul condimentelor: piperul, paprika si/sau boiaua afumata, rosiile uscate si chimenul. Amestecati.
Turnati cuburile de rosii cu tot cu sucul lor si pasta iute de ardei.
Adaugati cca 1 l de apa, amestecati, aduceti la punctul de fierbere, apoi micsorati flacara cat puteti de mult si lasati ca totul sa fiarba sub capac aproximativ 1-2 ore sau pana ce carnea este facuta.

* In acest interval de timp supravegheati ca lichidul din vas sa nu scada excesiv. Daca este cazul, completati cu putina apa calda.

Stingeti focul, adaugati patrunjelul verde tocat marunt, omogenizati si lasati 5 min vasul acoperit, in asteptare, cat sa se patrunda aromele.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie cubuletele de carne frageda stropite cu sosul delicios si putin ingrosat, presarat deasupra cu putin patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cartofi cu bacon la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu bacon la cuptor

Cartofi cu bacon la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola