Gulii Umplute cu Carne Tocata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-6 gulii
  • 250g Carne Tocata
  • 100g Orez
  • 1 ou
  • • Condimente: Sare, Piper, 1-2 Foi de Dafin; optional: Curry

Mod de preparare

Se curata guliile, si se taie in doua pe la mijloc. si se curata miezul, de preferabil cu o lingura, deoarece sunt relativ moi, lasandu-le o grosime de un centimetru. Miezul nu se arunca, se pune de-o parte.

Se amesteca carnea tocata cu o cantitate mai mica de orez, si continutul unui ou. Se adauga piper, sare, si putin curry (condiment pentru orez). Se amesteca cu mana pana cand amestecul se omogenizeaza bine, si se poate forma cu el un fel de galuste (virtute data de ou si grasimea carnii).

Cupele de gluii scobite se umple razant cu amestecul de carne/pilaf/condimente. Intr-o oala adanca se pune un strat subtire de miez de gulie, peste care se aranjeaza cupele de gulii umplte, pentru a sta in echilibru, unele peste altele, si se intercaleaza bucati de gulii ramase din miezul scobit. Tot pe acolo se insereaza foile de dafin.

Se toarna usor apa, cat sa acopere ultimul strat de umplute, si se pune la foc cu capac. Se fierbe pana cand guliile incep sa devina aproape transparente. Se verifica gustul lichidului in scadere, si se ajusteaza condimentele dupa gust.


Se serveste cu multa smantana si paine.
Atentie la CURRY! E un condiment puternic si pregnant. Daca e pus prea mult, va schimba gustul mancarii, si abia se va mai simti carnea si gulia, curry-ul luand tot gustul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola